Американският сенатор демократ Бърни Сандърс изпреварва значително съперниците си за

...
Американският сенатор демократ Бърни Сандърс изпреварва значително съперниците си за
Коментари Харесай

Бърни Сандърс се откъсва в номицаиите на демократите за президентските избори

Американският сенатор демократ Бърни Сандърс изпреварва доста противниците си за партийната номинация за президентските избори в оповестено през днешния ден допитване в щата Ню Хемпшър, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Ройтерс.

Резултатите от допитването удостоверяват, че Сандърс набира скорост, дни преди началото на гласуването в Демократическата партия за установяване на нейния претендент на президентските избори през ноември. В анкетата с гласоподаватели от Ню Хемпшър Сандърс води с поддръжка от 25 %. Най-близкият му противник е някогашният вицепрезидент Джо Байдън, който е втори с 16 %. Допитването е огласено през днешния ден от кабелната телевизия Си Ен Ен и университета в Ню Хемпшър.

Александрия Окасио-Кортес поддържа демократа Бърни Сандърс на първия му протест след инфаркта

Друго допитване - на Си Би Ес с гласоподаватели от щата Айова - демонстрира съвсем изравнени позиции за Сандърс и Байдън, с поддръжка надлежно от 26 и 25 %, а някогашният кмет на Саут Бенд (щата Индиана) Пийт Бутиджидж е трети с 22 %.
Повечето кандидати демократи, които се борят да съставляват партията си в дуел с президента републиканец Доналд Тръмп през ноември, насочиха вниманието си към Айова - щатът, който гласоподава най-рано на първоначални избори - на 3 февруари. След него на първоначални избори гласоподават гласоподавателите в Ню Хемпшър.

Бърни Сандърс влезе в болница и анулира прояви от предизборната си акция

Допитването в Ню Хемпшър е оповестено ден след разгласяване на резултатите от анкета на "Ню Йорк таймс " и университета "Сиена колидж ", в която Бърни Сандърс също води, отново с 25 на 100 поддръжка. След него се подреждат Пийт Бутиджидж с 18 % и Джо Байдън със 17 % поддръжка. В народен проект Байдън наподобява резервира водачеството си, като в оповестено през днешния ден допитване на "Вашингтон пост " и Ей Би Си той и Сандърс имат забележителна преднина пред останалите кандидати. Според сондажа Байдън е отпред с 32 % поддръжка, следван от Сандърс с 23 %. Трета остава Елизабет Уорън с едвам 12 на 100 поддръжка, а някогашният кмет на Ню Йорк Майкъл Блумбърг е с 8 %. Очаквано с огромен интерес изследване измежду гласоподаватели в Айова при започване на януари също сподели, че сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс води измежду противниците си демократи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР