Американският сенатор Бърни Сандърс се оттегля от надпреварата за Белия

...
Американският сенатор Бърни Сандърс се оттегля от надпреварата за Белия
Коментари Харесай

Сандърс се оттегли. Байдън ще се изправи срещу Тръмп


Американският сенатор Бърни Сандърс се отдръпва от конкуренцията за Белия дом, разчиствайки пътя на Джо Байдън към президентската номинация на Демократическата партия за изборите през ноември. Сандърс разгласи решението си в сряда посредством официално съобщение на изборния си щаб, в което се споделя: " Кампанията завършва, битката продължава ".

Така някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Джо Байдън остава единственият претендент на първичните избори за номинацията на Демократическата партия и най-вероятно той ще е претендентът на демократите, който ще се изправи против президента Доналд Тръмп.

Оттеглянето на Сандърс бележи следващ трагичен поврат в конкуренцията измежду демократите. Той започва мощно на първичните избори в първите три щата през февруари, което даде съображение на американските медии да го разгласят за надали не сигурния претендент на демократите. Номинацията му изглеждаше сигурна до последния ден на февруари, когато Байдън, до тогава изглеждащ губещ конкуренцията, ненадейно изплува с безапелационна победа в Южна Каролина и стартира да консолидира поддръжката на умерените гласоподаватели в партията.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР