Американският Сенат ще изслуша днес номинирания за председател на Федералния

...
Американският Сенат ще изслуша днес номинирания за председател на Федералния
Коментари Харесай

Американският Сенат ще изслуша днес кандидата за шеф на Федералния резерв

Американският Сенат ще изслуша през днешния ден номинирания за ръководител на Федералния запас Джером Пауъл, написа организация " Ройтерс ". Пауъл ще се изправи пред комисията по банкирането, откакто бе посочен за поста от президента Доналд Тръмп предходната седмица.

С хода си президентът сложи казус, като не даде на досегашния ръководител Джанет Йелън опция за втори мандат отпред на ФЕД. Пауъл обаче евентуално ще продължи нейните политики.

Самата тя евентуално ще напусне централната банка, когато наследникът ѝ встъпи в служба и няма да продължи да бъде член на управителния съвет на организацията, макар че ѝ остават още 7 години на този пост.

Федералният запас е основан на 23 декември 1913 година, с цел да води паричната политика на Съединени американски щати, като въздейства върху паричното обращение и лихвите. Главната цел на централната банка е да доближи оптималната претовареност на популацията, попречване на рецесии и поддържане на ниска инфлация.

Организацията сплотява 12 федерални аварийни банки в огромните американски градове. Управителният съвет се състои от седем души и е управителният орган на организацията. Редовите членове се назначават за период от 14 години, а ръководителят - за четири години.

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР