Американският Сенат прие законопроекта за отпускането на 2 трилиона долара

...
Американският Сенат прие законопроекта за отпускането на 2 трилиона долара
Коментари Харесай

Сенатът гласува 2 трилиона долара за икономиката на САЩ

Американският Сенат одобри законопроекта за отпущането на 2 трилиона $ за стимулиране на стопанската система по отношение на пандемията от ковид.

Обсъждането на законопроекта продължи няколко дни, а президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп авансово даде обещание да го подпише незабавно, откакто бъде подложен на неговото бюро. Преди това законът би трябвало да премине през Камарата на представителите на Конгреса, гласуването там може да се състои още в петък, 27 март.

Пакетът включва 350 милиарда $ в поддръжка на дребния бизнес, обособени ограничения за данъчната почивка на дребния бизнес, 250 милиарда $ за разширение на помощите за безработни, 46 милиарда $ за непосредствена битка с вируса.

Още 500 милиарда $ ще отидат за основаването на стабилизационен фонд в поддръжка на фирмите, щатите и градовете, които са най-силно наранени от последствията от ковид. В тази сума ще влязат и средствата в поддръжка на пътническите авиополети /25 милиарда долара/ и 17 милиарда за заеми за „ компании, значими за поддържане на националната сигурност “, т.е. на първо място за „ Боинг “, която се оказа в комплицирана обстановка поради проблемите със самолета Boeing 737 Max и спада на търсенето на фона на съвсем цялостното преустановяване на полетите.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР