Американският Сенат прие резолюция, че саудитският престолонаследник принц Мохамед Бин

...
Американският Сенат прие резолюция, че саудитският престолонаследник принц Мохамед Бин
Коментари Харесай

Сенатът в САЩ единодушно посочи саудитския принц като отговорен за убийството на Хашоги

Американският Сенат одобри резолюция, че саудитският престолонаследник принц Мохамед Бин Салман е виновен за убийството на журналиста Джамал Хашоги, съобщи БГНЕС.
Резолюцията е призната единомислещо. В нея саудитските управляващи се приканват да привлекат към отговорност всички отговорни за гибелта на журналиста.
Решението обаче е алегорично, защото в Камарата на представителите републиканците са безапелационни, че няма да задвижат подобен текст. Така резолюцията в действителност не постанова на Тръмп да предприеме някакви дейности. Но единомислещото мнение упражнява политически напън върху долната камара на Конгреса да промени позицията си, разяснява Reuters.
Джамал Хашоги, който беше колумнист на The Washington Post, е прочут със своите сериозни публикации към властта в Рияд. На 2 октомври той посети генералното консулство на своята страна в Истанбул. На 20 октомври саудитските управляващи оповестиха, че журналистът е бил погубен в постройката на дипломатическата задача при спор. В момента се проверяват 18 жители на кралството за случая. Международната общественост остро осъди закононарушението.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР