Американският сенат отложи ключовото гласуването, което трябваше да върне правителството

...
Американският сенат отложи ключовото гласуването, което трябваше да върне правителството
Коментари Харесай

Американският Сенат отложи гласуването за нов бюджет

Американският сенат отсрочи основното гласуването, което трябваше да върне държавното управление в естествените му рамки на работа, съобщава Reuters. Републиканското управление насрочи новото гласоподаване за 12:00 часа (19:00 часа българско време) в понеделник. Така американското държавно управление ще влезе в своя трети ден на работа без финансиране. 

Ключовият въпрос, по който двете страни не са постигнали съгласи за новия кратковременен проект, са още веднъж така наречен „ мечтатели “ – младежи, вкарани в Съединени американски щати незаконно като деца, за които администрацията на Барак Обама вкара отбрана от репатриране, само че американският президент Доналд Тръмп и ръководещите републиканци желаят да екстрадират. Припомняме, че по-рано тази седмица държавното управление на Съединени американски щати остана без финансриане, откакто Демократическата партия съумя да блокира предложия за утвърждение в Сената проект за кратковременен бюджет за времето до 16 февраури.

В края на предходната година бюджет за 2018 година в Съединени американски щати не бе признат. Републиканците включиха в бюджета си голямо финансиране за армията и защитата, до момента в който демократите заложиха на имигрантската стратегия. В края на предходната година американският Конгрес съумя да одобри кратковременен бюджет за месец януари.

По-рано тази седмица републиканците прокараха нов подобен проект в Камарата на представителите, осигуряващ финансиране на страната до 16 февруари, само че членовете на демократическата партия блокираха приемането му в Сената. Правителството на Съединени американски щати по този метод остава без финансиране до приемането на нов бюджет. Това ще докара то прекратяване на работата на всички държавни институции, определяни като второстепенни.

Фокус

/ПИК

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР