Американският сенат не прие новия бюджет на САЩ. Републиканците и

...
Американският сенат не прие новия бюджет на САЩ. Републиканците и
Коментари Харесай

Щатите останаха без бюджет! Вижте защо

Американският сенат не одобри новия бюджет на Съединени американски щати. Републиканците и демократите не са съумели да реализират компромис по бюджета макар интензивните договаряния и намесата на президента Тръмп, заяви Военновъздушни сили.

Републиканското болшинство в Сената (51 от 100 места) не съумя да убеди задоволително демократи да одобряват нормативен акт за краткотрайно финансиране на федералния бюджет в подмяна на спомагателни договаряния по статута за стотици хиляди млади имигранти, които са пристигнали нелегално в Съединени американски щати като деца и бяха краткотрайно предпазени от експулсиране от предходния президент Барак Обама.

За решение да се прекратят дебатите и да се премине към гласоподаване на краткотрайното финансиране на бюджета бяха нужни 60 гласа, само че тази численост не бе достигната.В поддръжка на процедурното предложение гласоподаваха едвам 50 сенатори, а 48 са срещу. Не е дал своя вот единствено водачът на републиканското болшинство в Сената Мич Макконъл.

В отговор на това републиканците упрекнаха демократите, че " държат спазващите законите жители като заложници поради безразсъдните си претенции ". Белият дом писа в Туитър:

" Това е поведение на обструкционисти и неудачници, а не на законодатели. Когато Демократите платят на нашите въоръжени сили, първият ни отговор ще е да отворим договарянията за промяна на имиграцията ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР