Американският Сенат гласува в петък през нощта параметрите на федералния

...
Американският Сенат гласува в петък през нощта параметрите на федералния
Коментари Харесай

Сенатът одобри бюджета на САЩ на нощно заседание

Американският Сенат гласоподава в петък през нощта параметрите на федералния бюджет за 2018 и 2019 година и удължи до 23 март краткотрайното финансиране на федералното държавно управление, с цел да оформи на мира сметките до края на бюджетната година.

Документът бе утвърден със 71 гласа и 28 „ срещу “, оповестиха осведомителните организации. Горната камара на Конгреса бе принудена да работи през нощта, с цел да предотврати втори за последните 3 седмици shutdown на федералната администрация.

Решението не беше взето до среднощ, когато изтече срокът за приемането на новия краткотраен бюджет, и тази заран федералното държавно управление щеше още веднъж да бъде парализирано. Причината – републиканецът от Кентъки Ранд Пол се опълчи на всички с искане за ограничение на разноските. Той съумя да блокира гласуването до 1,00 часа след среднощ.

Пол се оказа „ рецидивист “ с възраженията си по бюджета – по сходен метод през 2015 година той принуди Сената да разисква финансовите параметри до 3,00 през нощта.

Новата финансова година стартира в Съединени американски щати на 1 октомври, само че Конгресът до момента не съумя да одобри пълностоен бюджет. Споровете се въртят към разноските за защита и обществени действия. Към тях беше прибавен и въпросът за законодателното решение на програмата за отбрана на имигрантите, пристигнали като деца в Съединени американски щати („ мечтателите “), която демократите желаеха да бъде присъединена към бюджета.

Така от 1 октомври насам федералното държавно управление работи с краткотрайно финансиране.

Споразумението за двегодишния бюджет, което и демократите ще поддържат, е завършено като ремонти с размер от съвсем 700 страници.

Камарата на представителите би трябвало да го гласоподава тази заран и да го изпрати за автограф на президента Тръмп.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР