Американският Сенат единодушно прие закон, с който се забранява инсталирането

...
Американският Сенат единодушно прие закон, с който се забранява инсталирането
Коментари Харесай

САЩ забрани TikTok - за телефоните на федералните служители

Американският Сенат единомислещо одобри закон, с който се не разрешава инсталирането на известното приложение TikTok на държавни смарт телефони, заяви Engadget.

Законопроектът бе импортиран от републиканския сенатор от Мисури Джош Хоули, само че е един от дребното, получили цялостна поддръжка и от двете партии в горната камара на американския парламент. Очаква се и долната камара да го утвърди напълно скоро и да влезе в действие.

Причината - терзания за сигурността, защото TikTok е благосъстоятелност на китайската компания ByteDance. А болшинството китайски компании са подчинени косвено на ръководещата всичко в Поднебесната империя комунистическа партия.

TikTok е и измежду обществените мрежи, които събират най-вече информация за потребителите си. Притеснения, че китайските комунисти могат да имат достъп до данните на американци не са оригиналност - тях ги изрази още предходният президент Доналд Тръмп, който се опита да блокира TikTok изцяло в Щатите. Отделни щати - Мериленд и Южна Дакота - пък към този момент са наложили възбрана за инсталиране на TikTok на устройствана на щатската администрация.

Републиканците назовават приложението " Троянският кон за Китайската комунистическа партия ". Въпреки това рационално позволяват инсталацията на приложението, в случай че е обвързвано с следствия на полицията или силите за сигурност на страната, както и проучвания в региона на киберсигурността.

Разбира се, TikTok настояват, че тяхното приложение по никакъв метод не заплашва националната сигурност на Съединени американски щати.

Отделно от този законопроект, републиканският сенатор Марко Рубио и конгресменът Майк Галагър внесоха различен, който планува цялостна възбрана освен на TikTok, само че и на всяка обществена мрежа, ситуирана или повлияна от Китай, Русия, Куба, Иран, Северна Корея и Венецуела. Очаква се, че вторият законопроект няма да има същия триумф като първия.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР