Американският съюз за граждански свободи (АСГС) и други групи за

...
Американският съюз за граждански свободи (АСГС) и други групи за
Коментари Харесай

Правозащитници обжалват най-новия закон на Тръмп за мигрантите

Американският съюз за цивилен свободи (АСГС) и други групи за покровителство подадоха тъжба, оспорвайки новия закон на администрацията на Тръмп, който де факто не разрешава на множеството мигранти да получат леговище в Съединени американски щати, в случай че преминат през Мексико, съобщи БГНЕС.
Новото предписание, определящо изискванията за даване на леговище, към този момент влезе в действие. То планува отвод от леговище за всеки, който пробва да откри такова в Съединени американски щати, в случай че по пътя си е минал през най-малко една друга страна, където е могъл да потърси леговище. Това е следващият опит да се спре потока от мигранти без документи в Съединените щати. Чрез него Белия дом се пробва да компенсира неспособността на Конгреса да затегне имиграционните закони, осведоми Агенция Франс Прес.
" Това е най-екстремният опит на администрацията на Тръмп за възбрана на даването на леговище ", съобщи юристът на АСГС Лий Гелернт, откакто искът беше подаден във федералния съд в Сан Франциско. " Това ясно нарушава вътрешното и интернационалното право и не може да бъде приложено ", добави Гелернт.
Премахването на миграцията е „ запазена марка ” на политиката на президента Доналд Тръмп.
Делото против държавното управление твърди, че новият закон е в нарушаване на имиграционните закони, които ясно показват, че леговище не може да бъде отказано въз основа на пътя на индивида към Съединени американски щати.
" Като част от уговорката на нацията ни за отбрана на хората, които бягат от гонене и в сходство с нашите интернационалните отговорности, дългогодишният федерален закон е, че самото директно прекосяване през трета страна не е съображение за изрично отменяне на молбата за даване на леговище на бежанци, които идват в нашата страна ", се споделя в жалбата на правозащитниците.
Главният прокурор на Съединени американски щати и правосъден министър Уилям Бар съобщи, че новата ограничаваща мярка е нужна, тъй като Съединени американски щати са претрупани от броя на търсещите леговище, които влизат през южната граница.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР