Американският състезател на Dimension Data Бенджамин Кинг спечели 4-ия етап

...
Американският състезател на Dimension Data Бенджамин Кинг спечели 4-ия етап
Коментари Харесай

Американец бе най-бърз в четвъртия етап на Вуелтата

 Елиа Вивиани победи в третия стадий на Вуелтата
Американският играч на " Dimension Data " Бенджамин Кинг завоюва 4-ия стадий на колоездачната Обиколка на Испания. 29-годишният колоездач мина през 161.4-километровото трасе от Велес-Малага до Пуерто де Алфакар с време 4:33:12 часа. Това е първата етапна победа при Вуелтата в кариерата на Кинг. 

Това беше първия планински стадий от конкуренцията. Той изпревари с впечатляващ заключителен спринт 100 метра преди края Никита Сталнов (Astana), който остана втори на 2 секунди.

Трети на 13 секунди закъснение приключи Пиер Ролан (Cannondale) от Франция. Лидерът в генералното класиране Михал Квятковски от " Sky " приключи с главната група и остана на върха с общо време 13:47:19 часа.



Той има преднина от 7 секунди пред германеца Емануел Бухман (BORA). На третото място се изкачи Саймън Йейтс (Mitchelton–Scott) от Англия, който е на 10 секунди от водача.

Шампионът във Вуелтата през 2009 година Алехандро Валверде  от " Movistar ", беше втори след вчерашния трети стадий, само че през днешния ден се смъкна на четвъртото място, на 12 секунди зад Квятковски.

Утре следва петият стадий сред Гранада и Рокетас де Мар, който е дълъг 188.7 километра.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР