Американският самолетостроител Boeing обяви днес загуба от 2,4 млрд. долара

...
Американският самолетостроител Boeing обяви днес загуба от 2,4 млрд. долара
Коментари Харесай

Boeing със загуби от 2,4 милиарда долара за второто тримесечие

Американският самолетостроител Boeing разгласи през днешния ден загуба от 2,4 милиарда $ за второто тримесечие поради прекъсването от придвижване на самолетите 737 Max и пандемията от ковид, съобщи Асошиейтед прес.

Приходите на компанията са се свили с 25 %, което е по-лош резултат от упованията на анализаторите.

Натискът на пандемията от новия ковид върху клиентите на Boeing от бранша на гражданската авиация значи, че те отсрочват покупката на самолети, забавят доставките, въздържат се от незадължителни действия по поддръжката, " пенсионират " по-стари самолети и понижават разноските си, уточни основният изпълнителен шеф на концерна Дейвид Калхун.

По думите му на авиосектора ще бъдат нужни три години, до момента в който пътническият поток се възвърне до равнищата от 2019 година.

От началото на годината доставките на нови самолети, които са жизненоважен източник на пари в брой за компанията, са се сринали със 71 %. Boeing е отчел 59 нови и 382 анулирани поръчки, най-много за моделите MAX, осведоми Българска телеграфна агенция.

Второто тримесечие би донесло на самолетстроителя даже по-тежки резултати без отбранителния и авиокосмическия му бизнес, отбелязва АП. Тези действия зависят от контракти с държавни управления и като цяло не са наранени от пандемията. Приходите в тези браншове са останали без смяна по отношение на второто тримесечие на предходната година.

Компанията въпреки всичко бе принудена да редуцира хиляди чиновници, да свие разноските и да анулира изплащането на дивиденти. Boeing емитира и облигации за 25 милиарда д. на частния пазар, с което избегна нуждата да търси помощ от държавното управление.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР