Американският режисьор Стивън Спилбърг каза пред Би Би Си, че

...
Американският режисьор Стивън Спилбърг каза пред Би Би Си, че
Коментари Харесай

Стивън Спилбърг се извини за изтребването на акулите след филма му Челюсти


Американският режисьор Стивън Спилбърг сподели пред Би Би Си, че " в действителност съжалява " за изтребването на акулите след триумфа на кино лентата му " Челюсти ", излязъл на екран през 1975 година, предава Българска телеграфна агенция.

Хитовият филм на Спилбърг споделя историята на огромна бяла човекоядна акула, която атакува къпещите се в курорт на източното крайбрежие на Съединени американски щати. Началникът на локалната полиция потегля на лов за животното благодарение на морски биолог и ловджия на акули.

" Наистина скърбя, че популацията на акулите беше изтребена поради книгата и кино лентата. Наистина, в действителност скърбя ", сподели Стивън Спилбърг пред Би Би Си.

Режисьорът беше интервюиран в радиопредаването " Desert Island Discs ", в което гостите описват каква музика, каква книга и какъв първокласен продукт биха взели на ненаселен остров.

Запитан по какъв начин би се чувствал на запустял остров, заобиколен от акули, Спилбърг отговори: " Това е едно от нещата, от които постоянно съм се страхувал. Не от това да бъда изяден от акула, а че акулите иска ми се разсърдят поради хранителното безумство на спортните рибари, което последва след 1975 година "

Според изследване, оповестено в списание " Нейчър " предходната година, международната популация на акули е намаляла със 71 % от 70-те години на предишния век поради свръхулова.

Фондът за запазване на акулите в това време отбелязва, че от 1250-те типа акули и скатове, разпознати в света, понастоящем 36 % са застрашени от изгубване.

Изследователите упрекнаха кино лентата " Челюсти ", който имаше голям триумф и ужасяваше генерации къпещи се.

Стивън Спилбърг, прочут и с филмите си " Извънземното ", поредицата за приключенията на Индиана Джоунс, " Джурасик парк ", приказва в предаването и за частично автобиографичната си кинотворба " Семейство Фейбълман ". Филмът, който Спилбърг разказва като " терапия за 40 милиона $ ", споделя за детството му и запознанството му с киното в следвоенна Америка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР