Американският режисьор, продуцент, сценарист, композитор и актьор Джон Карпентър, известен

...
Американският режисьор, продуцент, сценарист, композитор и актьор Джон Карпентър, известен
Коментари Харесай

Кан почете майстора на хоръра Джон Карпентър

Американският режисьор, продуцент, сценарист, композитор и артист Джон Карпентър, прочут още като занаятчия на хорър жанра, бе почетен от кинофестивала в Кан за своя принос към киното.

Карпентър, създател на класиките като " Хелоуин ", " Нещото ", " Бягство от Ню Йорк ", бе почетен със статуетка от френската колегия на режисьорите по време на откриването на режисьорската стратегия, която тече паралелно с основия конкурс в Кан.

Режисьорът, сценарист и продуцент е известен и с това, че композира музиката към по-голямата част от филмите си, по тази причина и церемонията стартира със злокобна електронна музика.

71-годишният Карпентър, който живее в Калифорния, показа пред публиката, че е бил обаян от метода, по който героите се появяват на екрана от лъчите светлина, още от първото си посещаване в киното на 3-годишна възраст, когато гледал Катрин Хепбърн и Хъмфри Богарт в " Африканската кралица ".

" Това преместване на публиката през света на светлините и сенките към тях е това, от което се гордея да бъда част ", сподели още той.

Основната селекция в програмата на фестивала в Кан бе открита със зомби комедията " Мъртвите не умират ". Неговият режисьор Джим Джармуш уточни Джон Карпентър като една от своите насочни точки в хорър киното и ентусиазъм като цяло.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Кино (1011)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР