Американският режисьор Оливър Стоун гостува в Кремъл и по време

...
Американският режисьор Оливър Стоун гостува в Кремъл и по време
Коментари Харесай

Оливър Стоун покани Путин за кръстник на дъщеря му по време на интервю с президента

Американският режисьор Оливър Стоун гостува в Кремъл и по време на изявлението си с домакина Владимир Путин го предложения да стане кръстник на щерка му.
Трябва да питате самата нея, споделя съветският президент на режисьора, който пък се съгласява с това и прецизира, че щерката е на 22 години и е възпитана в духа на християнските обичаи. Стенограмата на изявлението е оповестена в уеб страницата на Кремъл късно нощес вечерта. Съобщава се, че Владимир Путин е дал отговор на въпросите на американския кинорежисьор, сценарист и продуцент Оливър Стоун. Ето и самото изявление, в което съветският президент приказва за хомосексуалност, Украйна, Съединени американски щати, Иран, Скрипал:

О.Стоун: - И по този начин. Аз взех изявление от Виктор Медведчук /украински политик и кум на Путин, бел.ред./, това беше в Монте Карло. Говорихме за Украйна. Предполагам, че сте близки с него?

В.Путин: - Не бих споделил изключително близки, само че добре се познаваме. Той беше началник на администрацията на президента Кучма и тогава ме помоли да вземам участие в кръщението на щерка му. В нашата православна традиция не е разрешено да отхвърляме.

О.С.: - Не може да откажете? А аз мислех, че това е било огромна чест за вас?

В.П.: - Да си кръстник постоянно е огромна чест.

/Тук режисьорът пита на какъв брой деца Путин е бил кръстник, а той споделя, че единствено на единици. Тогава Стоун насочва молбата си президентът да стане кръстник на щерка му и на въпроса дали тя желае да бъде православна, Стоун споделя: „ Ние ще я създадем, само че единствено в случай че церемонията се състои в черква ". Таткото на бъдещата президентска кръщелница вметва, че в този момент младежите в Америка са доста разнообразни и в някакъв смисъл изпортени, и че е доста необичайно протичащото се в американската просвета./

В.П.: - А има ли американска просвета?

О.С.: - Както знаете, аз постоянно съм бил бунтовник и съм подобен и в този момент. Длъжен съм да кажа, че съм шокиран от метода на мисленето на младото потомство. То приема доста неща като даденост. Мислене, парадигма, доста мнения за малкия екран - всичко е отдадено на джендъра, на пола. Хората непрекъснато се разпознават друго в обществените мрежи - аз съм този, аз съм оня, аз съм трансджендър, аз съм цисджендър... Не е ясно въобще какво става. Много са тези, които са зациклили на това.

В.П.: - Ами доста хубаво си живеят, няма с какво да се занимават.

О.С.: - Преди няколко години ние с вас говорихме за хомосексуалността, вие казахте, че в Русия това не се пропагандира.

В.П.: - Не е напълно по този начин. Имаме признат закон, забраняващ пропагандата измежду малолетните. Целта е да се даде късмет на индивида да доближи зрелостта и след това самичък да реши кой е той, по какъв начин желае да живее. И по-късно няма никакви ограничавания.



О.С.: Украйна има нов президент, нещо промени ли се там, или си е както и преди?

В.П.: - Все още не. Онова гласоподаване беше очевидно протестно. Достатъчно доста хора поддържаха новоизбрания президент в централните региони на Украйна, в източните и южните. А това се все хора, които в действителност откровено се стремят и желаят урегулиране. Затова и господин Зеленски в хода на акцията си непрекъснато говореше за това, че е подготвен да направи всичко за урегулиране на спешната обстановка /с Донбас, бел.ред./. Но ето в Париж той внезапно съобщи, че не смята за допустимо да води договаряния със сепаратисти, както той ги назовава. А това опонира на говоренето му от предизборната акция. За страдание, към днешна дата няма никакви промени.

О.С.: - Има ли някакви аргументи, обясняващи тази злоба на Украйна към Русия?

В.П.: - Както знаете, връзките ни през днешния ден са комплицирани и това е предизвикано от тежките събития, свързани с държавния прелом /има поради Евромайдана, бел.ред./. И второ, това е пропагандата на настоящите в днешна Украйна управляващи, които сочат Русия за отговорна за всички последици от трагичните събития.

О.С.: - В историческа вероятност можете ли да си визиите, че Украйна и Русия биха се събрали дружно?

В.П.: - Аз мисля, че това е неизбежно. При всички случаи е неизбежно построяването на естествени, другарски и дори съюзнически връзки. Смятам, че руснаците и украинците са един народ и всъщност една нация.

/Тук Стоун не крие учудването си, а Путин обстойно и нашироко му изяснява времената, когато украинските земи са се присъединявали към Русия не за друго, а поради религиозната си принадлежност, защото не са желали да бъдат част от католическия свят. Но пък в този момент доста от украинците държат да акцентират своята еднаквост и се борят за нея. Следват обширни диалози за американските избори от последните години/.

О.С.: - Напоследък Русия е непрекъснато упреквана за намесата на изборите през 2016 година доколкото аз зная, няма никакви доказателства, те по този начин и не бяха показани. Но в Съединени американски щати има даже следствие за намесата на Украйна в изборите ни, излиза по този начин, че Порошенко е бил срещу Тръмп и за Клинтън.

В.П.: -Да, няма никакви секрети за това. Не мисля, че е допустима интервенция на украинската страна обаче. Но е безусловно правилно, че украински олигарси даваха пари на съперниците на Тръмп. Дали са правили това независимо, или със знанието на властта, не зная.

О.С.: - Как коментирате събитията в Керченския проток?

В.П.: - Нямам коментар. Бившият президент Порошенко провежда тази провокация особено в хода на предизборната акция. Той знаеше, че гласоподавателите на изток и на юг не го поддържат. И употребява провокацията за нагнетяване на ситуацията, а след това и за въвеждането на изключително състояние там. Имам основанията да допускам, че той е желал да вкара изключително състояние в цялата страна, а може би и да отсрочи изборите в тази връзка. И въобще, желал е непременно да задържи властта си, търсил е всевъзможни средства, с цел да осъществя концепцията си. Това е детайл от мъката на ръководещия режим.

О.С.: - Как въздейства на Русия борбата сред Съединени американски щати и Иран?

В.П.: - Нас това ни безпокои доста. Защото всичко става близо до нашите граници. Това може да дестабилизира обстановката към Иран, да засегне някои страни, с които в този момент сме в доста тесни, близки връзки, да провокира спомагателни талази от бежанци, да нанесе съществени провали на международната стопанска система и международната енергетика. Затова ние бихме приветствали всяко придвижване напред сред Съединени американски щати и Иран. Нагнетяването на ситуацията няма да е потребно за никого, даже и на Съединени американски щати.

О.С.: - Струва ми се, че сте в много по-лошо въодушевление от срещата ни предходната година?

В.П.: - Тогава нямаше такава обстановка към Иран и никой не говореше, че някой ще нахлуе в нашите енергийни и други системи.Вижте и Северна Корея, комерсиалните войни се разпростират. С Венецуела също е зле. Но ние сме спокойни, уверени, ние проблеми нямаме.

О.С.: - Вие сте миротворец.

В.П.: - Абсолютно тъкмо.

О.С.: - Разбира се, би трябвало да се обединявате със Съединени американски щати, с китайците, с иранците.

В.П.: - Само не казвайте, че ние сме отговорни. А то в последно време каквото и да стане, все ние сме отговорните.

О.С.: - Какво стана със Скрипал, къде е?

В.П.: - Нямам разбиране. Той е разузнавач, от самото начало се крие. Бяха ми споделили, че желал да помоли да се завърне в Русия. За отравянето - в актуалните условия не е комплицирано да се направи, несъмнено. Аз там, не знам, само че е задоволителен и милиграм. Но в случай че отровата е била в ръцете им, тогава въобще не е мъчно. Тук нещо не е по този начин. Може би просто е бил необходим скандал.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР