Американският режисьор Дейвид Мамет подготвя нов филм за убийството на

...
Американският режисьор Дейвид Мамет подготвя нов филм за убийството на
Коментари Харесай

Дейвид Мамет ще режисира нов филм за убийството на Кенеди

Американският режисьор Дейвид Мамет приготвя нов филм за убийството на Джон Ф. Кенеди, който хвърля нова светлина върху случилото се в този предопределен ден през ноември 1963 година

Сценарият за трагичния филм “2 Days/1963” е написан от Никълъс Челоци и съгласно Deadline споделя по какъв начин чичото (на Селочи), фамозният чикагски мафиот Сам Джанкана, възнамерява да убие президента на Съединени американски щати като възмездие за опита си да изкорени проведената престъпност, откакто мафията оказа помощ за привличането на Джон Ф. Кенеди в Белия дом.

Бони Джанкана, дъщерята на Сам Джанкана, също ще служи като съветник и изпълнителен продуцент на кино лентата на Monaco Films.

Maмет възнамерява да пренапише сюжета, преди филмът да стартира продукцията.

„ Ник написа и ми изпрати този сюжет и той е необикновен “, сподели режисьорът.

„ Истински вътрешни проблеми, сходни на това, което Франсис Копола повдигна с Марио Пузо в „ Кръстникът “, изясни той.

„ Това е страховит американски филм, само че има доста малко общо с книгата. Какво в действителност е “Кръстникът”? Копола и Пузо седят към една маса и описват историите, които са чули от техните баби и дядовци.

Ето за какво обичаме този филм, който се появи от фамилни и културни легенди, показани като злословия. Така че и тук сюжетът беше написан от нещата, които Ник инцидентно чу на кухненската маса от осведомени.

Това ме накара да кажа, че бих се радвал да направя този филм “, добави Дейвид Мамет.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР