Американският режисьор Баз Лурман възнамерява да екранизира романа Майсторът и

...
Американският режисьор Баз Лурман възнамерява да екранизира романа Майсторът и
Коментари Харесай

Майсторът и Маргарита на Булгаков с холивудска екранизация

Американският режисьор Баз Лурман има намерение да екранизира романа „ Майсторът и Маргарита “ . Той към този момент се е свързал с притежателите на авторските права и е сключил съглашение за екранизацията на книгата, оповестява Дедлайн.

Самият режисьор призна, че се възхищава на творбата „ Майсторът и Маргарита “ от 20 години . Люрман сподели, че дълго време не е могъл да открие притежателите на авторските права на тази книга, продуцентите Светлана Мигунова-Дали и Грейс Ло.

Филмът ще бъде основан от студио „ Baz&Co “. Баз Люрман има намерение да поеме ролята на продуцент и режисьор на лентата.

Холивудският режисьор е основател на филмите „ Великият Гетсби “ и „ Мулен Руж “ . За последния филм Лурман е номиниран за влиятелната премия „ Оскар “.

Що се отнася до романа, той неведнъж е екранизиран. Последната кино акомодация е поредност, състояща се от 10 епизода, от 2005 година Неин режисьор е Владимир Бортко.-->

Михаил Булгаков стартира работа върху романа при започване на 20-те години , която продължава до гибелта му през 1940 година. Първата версия на творбата не стига до читателите - Булгаков изгаря творбата си. Сегашният вид на романа, прочут в целия свят, събира безусловно страница по страница от черновите мемоари неговата брачна половинка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР