Американският регулаторен орган за лекарствата - Агенцията за контрол на

...
Американският регулаторен орган за лекарствата - Агенцията за контрол на
Коментари Харесай

В Америка: Разрешиха използването на хлороквин в болници

Американският регулаторен орган за медикаментите - Агенцията за надзор на храните и медикаментите, позволи потреблението на хлороквин и хидроксихлороквин при случаи на болест с новия ковид, само че единствено в лечебни заведения, съобщи Франс прес. Това са лекарства против малария, по отношение на които американският президент Доналд Тръмп храни огромни очаквания.

В изказване министерството на опазването на здравето на Съединени американски щати показва, че регулаторният орган е дал зелена светлина за лекуването с тези средства, но те би трябвало да са предписвани и раздавани от лекари на пациенти в тийнейджърска възраст и на възрастни, които се намират в лечебни заведения и които са наранени от COVID-19, като това става по един приспособен метод, когато клинично проучване не е разполагаем или не може да се направи.

Президентът на Съединени американски щати похвали на 24 март качествата на тези вещества и тогава сподели, че ако лекуването с тях на COVID-19 подейства, това ще бъде подарък от небето.

Породил дискусия френски доктор - професор Дидие Раул, също пази това лекуване и показа проучвания, които обаче не убедиха изцяло научната общественост.

Американските здравни управляващи предизвестиха обществеността, че не би трябвало да се самолекува. Жител на щата Аризона, който бе погълнал хлороквин фосват, употребен за стерилизация на аквариуми, умря от това.

Две медицински структури в Съединени американски щати - Националният институт по опазване на здравето и Службата за научни разработки в биомедицинската област - работят върху клинични проучвания. Скоро в Ню Йорк ще стартира и проучване с хикроксилохлороквин и антибиотика азитромицин.

В Съединени американски щати има над 140 000 случая на болест с новия ковид и 2489 смъртни случая според броене на университета Джонс Хопкинс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР