Американският регулатор за храни и медикаменти позволи използването на тест,

...
Американският регулатор за храни и медикаменти позволи използването на тест,
Коментари Харесай

В САЩ позволиха тест, който открива коронавируса за 2 минути

Американският регулатор за храни и лекарства разреши потреблението на тест, който засича дали човек е инфектиран с ковид за към 2 минути. Той е създаден от основаната в Лос Анджелис компания BodySphere, която заяви за разрешението от Food and Drug Administration (FDA).

Тестът се ползва като този за глюкоза (при инспекция за диабет и изключително при асимптоматични лица - бел. ред.), като категорично се акцентира, че с него би трябвало да боравят единствено медицински лица.

Пакетът за двуминутен тест не е утвърден от FDA, а единствено е разрешено потреблението му при изключителни условия (т.нар. Emergency Use Authorization). Агенцията позволява използването на сходни проби, като предходната седмица разреши подобен на Abbott Laboratories, даващ резултат за няколко минути.

Компанията изяснява, че COVID-19 IgG/IgM Rapid Test засича по едно и също време IgG (имуноглобулин G) и IgM (имуноглобулин М) в човешката кръв, кръвен серум или кръвна плазма. Това са главните антитела, които се появяват при първичен контакт на човешкия организъм с даден антиген. При остра зараза нормално се появяват IgM антитела, а при хронична преобладават IgG антитела.

 В Съединени американски щати разрешиха тест, който открива ковид за 2 минути

Тестът на BodySphere е единствено за така наречен скрийнинг за отктриване на сегашна или някогашна зараза от COVID-19 и би трябвало да бъде доказан с различни способи.

Но клиничната му точност е 99%, резултатите се появявят на място и може да промени доста битката с ковид, защото прилаганите сега проби дават резултат в границите на 2 до 7 дни.

Тестът е сполучливо употребен в няколко щата и с позволението на FDA може да се ползва в цялата страна - преди всичко в лечебни заведения, незабавни и интензивни отделения.

Можем да произведем милиони бройки за най-нуждаещите се в границите на броени седмици, към този момент сме в контакт с компании за товарни самолети за бързи доставки до хората на фронтовата линия в тази борба, добавя от BodySphere.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1333)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР