Американският разрушител Доналд Кук отново навлезе в Черно море. По

...
Американският разрушител Доналд Кук отново навлезе в Черно море. По
Коментари Харесай

В Русия: Черно море не е преходен двор за военни кораби на САЩ

Американският унищожител " Доналд Кук " още веднъж навлезе в Черно море. По този метод американците преследват две цели, счита съветският боен специалист Александър Жилин, който разяснява обстановката пред радио Sputnik.

Уточнява се, че дейностите на разрушителя на военноморските сили на Съединени американски щати, носещ управляеми ракети, се наблюдават от два съветски кораба, оповестяват от Националния център за ръководство на защитата на Русия.

Пояснява се, че американският боен транспортен съд е навлязъл в акваторията на Черно море през вчерашния ден в 17 часа московско време (16 часа българско). По информация на центъра, Черноморският флот на Русия е открил непрестанно наблюдаване на придвижването на разрушителя. Действията му се управляват от дребния ракетен транспортен съд " Орехово-Зуево " и разследващия транспортен съд " Иван Хурс ".

Според пресслужбата на военноморските сили на Украйна " Доналд Кук " ще дойде в пристанището на Одеса на 25 февруари. По-рано за идното посещаване на кораби на НАТО в украинския град беше разгласено от украинския външен министър Павло Климкин.

Ситуацията в Украйна е една от аргументите за навлизането на американския унищожител в Черно море, счита съветският боен специалист, който е началник на Центъра за проучване на публичните приложни проблеми на националната сигурност, полковникът от запаса Александър Жилин.

" Смятам, че това се дължи на събитието, че Украйна организира дейна предизборна акция, залогът е подложен за Порошенко, тъй че те ще разпалят тези антируски пристрастености. Цялата предизборна акция в Украйна е учредена на русофобия. За това е належащо прожектирането на филми на ужасите, би трябвало да изплашите хората ", разяснява Жилин.

Въпреки това съгласно него не става дума единствено за това.

" Редовните визити в Черно море на американски кораби имат откровена разследваща цел, когато се организират военно-технически и други типове разузнаване. Фактът, че нашите военни кораби съпровождат американския транспортен съд, демонстрира, че имаме съществено отношение, ние се опитваме да направляваме всичко това. Смятам, че позицията би трябвало да бъде затегната, тъй като Черно море не е преминаващ двор ", настоя съветският боен специалист. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР