Американският рапър Еминем атакува президента на страната Доналд Тръмп в

...
Американският рапър Еминем атакува президента на страната Доналд Тръмп в
Коментари Харесай

Еминем за Тръмп: Той е камикадзе, добър е само в расизма

Американският рапър Еминем нападна президента на страната Доналд Тръмп в ново видео, което за часове събра милиони гледания в обществените мрежи. Световно известният реализатор от Детройт подлага на критика президента поради отношението му към хората с друг цвят на кожата, безразсъдното му държание на интернационалната сцена и неналичието на почитание към героите от войните.

Рециталът, излъчен в границите на хип-хоп премиите БЕТ, е следващ удар на Еминем по Доналд Тръмп след 9-минутната „ предизборна реч” против тогавашния републикански кандидат-президент през предходната година.

Този път обаче рапърът се обръща освен към политика милиардер, само че и към гласувалите за него: „ Всеки мой обожател, който е негов симпатизант – начертавам линия в пясъка. Или сте с него, или сте срещу. Ако не можете да прецените кого харесвате повече, ще го направя за вас – майната ви!”

Самият фрийстайл върви извънредно нападателно. „ Това, което в този момент имаме на власт, е камикадзе, което ще ни докара нуклеарен Холокост. Докато драмата тече, той ще чака да отмине – ще зареди самолета и ще лети на него, до момента в който бомбардировките не спрат”, споделя Еминем във видеото.

Нататък офанзивата се насочва към все по-голямото расово напрежение в Съединени американски щати след избирането на Тръмп. „ Расизмът е единственото нещо, в което той е фантастичен”, акцентира Еминем, съгласно който президентът се опасява от тези, които не се плашат от него и по тази причина насочва към тях гнева си.

„ Той получава голяма реакция, когато нападна НФЛ, с цел да гледаме натам, вместо да приказваме за Пуерто Рико (сериозно потърпевшо от тропическа стихия и отвън президентското внимание дни наред – б.р.) или оръжейната промяна в Невада (където въоръжен мъж мазета десетки – б.р.). Всички тези ужасни трагедии… и на него му е скучно и по-скоро би направил стихия в „ Туитър”, реди рапърът.

Еминем се възмущава от това, което за него е президентска поддръжка за Ку-Клукс Клан, а също и от отношението му към някогашните военнопленници („ Защото вие за него сте нули, той не желае неговите герои от войните да бъдат залавяни”).

В края на фрийстайла си той насочва ясно обръщение: „ Обичаме нашата войска, обичаме нашата страна. Но извънредно ненавиждаме Тръмп!”.

Любопитно в тази ситуация е, че преди 13 години, през 2004 година точно Доналд Тръмп „ номинира” Еминем по време на събитие на MTV във връзка остарялата на сателитното радио на рапъра. То е подигравка на партиен конгрес като тези, които излъчват кандидат-президенти.

Here is Donald Trump giving a 'nominating speech' for Slim Shady/Eminem in 2004 pic.twitter.com/iuGdqGsYdG
— Benny (@bennyjohnson) August 4, 2016
„ Познавам спечелилия когато го видя и Доналд Тръмп ви споделя – Слим Шейди (псевдонимът на Еминем – б.р.) е победител!”, декларира милионерът пред екзалтираното голям брой.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР