Американският производител Tesla трябва да напише своята история на успеха

...
Американският производител Tesla трябва да напише своята история на успеха
Коментари Харесай

Милиардерът, без който Илън Мъск и Tesla не могат да успеят на най-големия автомобилен пазар в света

Американският производител Tesla би трябвало да напише своята история на триумфа в Китай, в случай че желае да господства в света на електрическите коли. За задачата на Илън Мъск му е необходим правилен съдружник в страната, която е най-големият авто пазар. И това е една компания, която в миналото оказва помощ на Apple да усили живота на своите модели преносими компютри MacBook с помощта на създадените от нея акумулатори.

Това е компанията, основана от Зен Юкун, и трансформирала се в същински първенец в производството на акумулатори за по-малко от десетилетие. Днес Contemporary Amperex Technology (CATL) е най-големият производител на акумулаторни акумулатори за plug-in модели, за които се счита, че са бъдещето на автомобилната промишленост, споделя Bloomberg.

Продукти и съставни елементи, създадени от CATL, могат да бъдат открити в моделите на всеки един от водачите в автоиндустрията, а от началото на този месец тя ще бъде снабдител и за завода на Tesla в Шанхай. Това е основно партньорство на компанията на Мъск, което ще комбинира най-търсения plug-in модел - Tesla Model 3, с евтини акумулатори. Целта е то да донесе напредък на американската марка в Китай.

След удара на пандмията върху бранша в международен мащаб, както и след ограничението на дотациите, отпускани от Пекин за закупуване на електрически автомобили, единствено едно нещо може да помогне на Tesla да завоюва по-голям дял от този пазар. И това е комбинацията от по-евтини акумулатори и надлежно по-евтини коли.

Амбицията на сътрудниците е с понижаването с по-изгодните коли да съумеят да пуснат по китайските пътища 59 милиона автомобила до 2030 година. Зен Юкун показва, че неговата компания ще употребява по-изгодна композиция от първични материали за батериите си, което ще може да смъкна разноските с към 20%.

За китайският производител, който е снабдител и за Volkswagen и BMW, взаимната работа с Tesla също е от съществено значение. Тя идва в може би най-подходящият миг, откакто продажбите на акумулатори през първите 5 месеца на 2020 година се сринаха с близо една трета.

Спадът пристигна поради отлива на купувачи от автомобилния пазар освен в Китай, само че и в международен мащаб, след разразяването на пандемията. В азиатската страна продажбите на електрически автомобили са се свили с 38% спрямо 2019 година.

Партньорството с Tesla е значимо и в още един аспект - посредством него CATL ще може сполучливо да се конкурира с водачите в произвеждане на акумулатори, като LG Chem и Samsung SDI.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР