Американският производител на електромобили Tesla изглежда се кани да изгради

...
Американският производител на електромобили Tesla изглежда се кани да изгради
Коментари Харесай

Tesla събира хора за екип в съседка на България

Американският производител на електрически автомобили Tesla наподобява се кани да построи екип в Гърция и наема чиновници там. Според обява в уеб страницата Clean Technica, позоваващ се на блога Tesmanian, компанията е оповестила няколко отворени позиции в южната ни съседка, а това евентуално предхожда нахлуване на пазара там.

На уеб страницата на Tesla сега има две оповестени предложения за работа, позиционирани в покрайнините на Атина. Едната публикация е за 6-месечен стаж за електроинженер, който ще се занимава с създаване на технологии за производството на мотори. Другата оферта също е за позицията на електроинженер за същия период, като работата е на цялостен работен ден.

Според информацията на Clean Technica преди този момент е имало оповестени други две оферти за работа за Гърция, които наподобява към този момент са изтекли. Тогава са търсили управител " Продажби и доставки " и съветник. В тях било посочено, че компанията се приготвя за навлизането си на пазара в страната.

" Подготвяме се за вълнуващото ни нахлуване в Гърция и търсим да наемем управител " Продажби и доставки ", който да води нашият изцяло нов екип в Атина ", се казвало в обявата.

От платформата Teslarati напомнят, че през февруари ръководители на Tesla са имали диалози с управляващите в Гърция. Те са обсъждали възможноста за построяването на редица зарядни станции на разнообразни местоположения в страната.
 Първата зарядна станция на Tesla в България е подготвена
Първата зарядна станция на Tesla в България е подготвена

А Мъск забогатя с $2,3 милиарда за час

От уеб страницата подчертават върху това, че нормално след построяването на такива станции идната стъпка на Tesla е да отвори магазини на даден пазар. Първа такава преди седмици отвори и в България. Тя се намира в Пловдив до хотел Imperial.

Европа е един от основните пазари за Tesla. През предходната година стана ясно, че компанията ще строи първата си гигафабрика на Стария континент, която би трябвало да се намира наоколо до Берлин. След отварянето ѝ евентуално американската марка ще търси благоприятни условия за по-сериозна агресия на европейския си бизнес.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР