Американският производител на eлектрически автомобили Tesla публикува първия си доклад

...
Американският производител на eлектрически автомобили Tesla публикува първия си доклад
Коментари Харесай

Първият доклад на Tesla за устойчиво развитие: Kолко вредни емисии спести компанията на света

Американският производител на eлектрически коли Tesla разгласява първия си отчет за въздействието от активността си върху околната среда. С това компанията се причисли към 80% от фирмите в S&P 500, които сами основават свидетелства за личния си корпоративен връх за стабилно развиване.

Tesla сподели данни за отделения въглероден диоксид на световно равнище за една година. Обемът на нездравословните излъчвания, отделени директно и непряко от активността на компанията е 282 000 метрични тона, написа Bloomberg. Количеството е отделяно от зареждане, ръководство на колите, енергийни интервенции, услуги за продажба и доставки за 2017 година.

Въглеродният диоксид от оборудванията на Tesla е 146 000 метрични тона. За съпоставяне тази сума за стандартния авто производител Ford e 4,4 милиона метрични тона.

Това се дължи и на обстоятелството, че компанията на Илън Мъск продава по-малко коли, по отношение на останалите производители и се разграничава от тях, защото те употребяват мотори с вътрешно горене.

Tesla e продала 550 000 електрически автомобила, а те са минали над 10 милиарда благи. Това възлиза на 4 милиона метрични тона спестени нездравословни излъчвания, по отношение на стандартното каране.

" Това е еквивалентно на спестяването на нездравословни излъчвания, отделени от над 500 000 автомобила с мотори с вътрешно горене и спестовност на горивото от 22 благи на галон ", изясняват от компанията.

Според отчета на производителя на електрически коли генерирането на слънчева сила от 13,25 тераватчаса надвишава енергийното ползване на колите на марката по пътя, което е 5,26 тераватчаса. За сметка на това обаче, Tesla e осигурила по-малко специфики за сигурността по време на работа в някои от фабриките си.

Служителите на компанията са с разнообразна народност. Заетите в завода във Фремонт са азиатци, латиноамериканци, афроамериканци.

Според експерти отчетът на компанията е прекомерно лекомислен, само че е стъпка напред в желанията за стабилно развиване и ще бъде надграждан през годините.

Данните сочат, че потреблението на вода за производството на един автомобил е спаднало с 9 % по отношение на интервала 2016-2017 година.

Фирмата Trillium, която следи вложения в Tesla за 2,5 милиарда $, е поискала от компанията отчет за стабилно развиване още през 2017 година. Тя е разкрила много нарушавания в завода във Фремонт и е декларирала, че чака по-сериозен разбор на активността и устойчивостта на Tesla.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР