Американският производител на бои и лакове за автомобилната промишленост Axalta

...
Американският производител на бои и лакове за автомобилната промишленост Axalta
Коментари Харесай

Най-купуваните автомобилни цветове на 2017-а

Американският производител на бои и лакове за автомобилната индустрия Axalta разгласява годишната си ранглиста на най-предпочитаните цветове измежду купувачите на леки коли. Статистиката за 2017 година сигурно ще се хареса на туркменистанския президент Гурбангули Бердимухамедов, чиято пристрастеност към бялото се прочу по целия свят.



39% от продадените предходната година коли са били бели, като в Азия техният брой надвишава половината (52%). Бялото е обичано също на купувачите в Африка (49%) и Русия (32%).



Най-много бели коли се създават в Китай - 47%. Други 15% пък са боядисани в перлени вариации на бялото, чиято известност спрямо 2016 година е повишена с 4%. Японците също си падат по тях.



На второ място измежду обичаните автомобилни цветове се подрежда черното. В международен проект са го избрали 21%, а в Европа - 16 на 100 от купувачите. Следва го сивото с 11% и 20% надлежно за света и Стария континент.

Сред по-ярките цветове господства синьото във всичките му нюанси от наситено до ярък металик. В Европа и Северна Америка са го предпочели 10% о купувачите.



От Axalta означават, че бялото е закрепостен водач измежду автомобилните цветове от 65 година насам, откогато се организира изследването. Отгоре на всичко известността му пораства с всяка минала година.

През 2017 година се е нараснало също търсенето на бежови и кафяви коли, на които се пада 6% от азиатския и 4% от европейския пазар. На другия полюс са зелените и жълтите коли, които са изкушили едвам 1% от купувачите.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР