Американският производител на автомобилна електроника Amphenol Automotive Technology отвори фабрика

...
Американският производител на автомобилна електроника Amphenol Automotive Technology отвори фабрика
Коментари Харесай

Кабелен гигант от САЩ отвори завод с 1000 работни места в Сърбия

Американският производител на автомобилна електроника Amphenol Automotive Technology отвори фабрика в Тръстеник, Централна Сърбия.

Компанията възнамерява да открие общо 1000 работни места в завода, като е получила поддръжка от 4.6 млн. евро от сръбското държавно управление, написа SeeNews.

Amphenol работи в страната от август и има 130 чиновници в завода в Тръстеник, работейки на покрита повърхност от 2500 кв. м. Новата зала е с повърхност от 7000 кв. м, написа eKapijja.

 Германската Leoni строи цех за €60 милиона в Сърбия
Гигант от автомобилната промишленост подвига цех за €60 милиона в Сърбия

Предприятието ще отвори сред 4000 и 5000 нови работни места

" През 2019 година планираме реконструкцията на 5 индустриални зали, които ще ни дадат още 5000 кв. м. В общо 8000 кв. м планираме да имаме над 1000 чиновници през идващите няколко години ", споделя шефът на завода Яна Яворка, представена от организация Tanjug.

Сръбският президент Александър Вучич също взе участие в формалното разкриване на предприятието. По думите му новата инвестиция е значима, с цел да не се постанова хората да напущат Тръстеник. През последните 20 години 20% от популацията на града го е напуснало.

" Важно е хората да могат да си намерят работа. Трябва да работим още по-усилено. Обещавам, че ще продължим да водим вложители тук ", споделя Вучич.

 Китайски производител на авточасти подвига втора фабрика за €100 милиона в Сърбия
Китайски производител на авточасти подвига втора фабрика за €100 милиона в Сърбия

Ще наеме общо 2 500 души

Amphenol Automotive Technology, дъщерно сдружение на основаната в Кънектикът Amphenol Corporation, е производител на електроника, в това число свързващи системи, датчици и антени за автомобилната промишленост.

Тя е специализирна в производството на електронни и оптични конектори, кабелни и свързващи системи като коаксиални кабели.

Компанията е учредена през 1932 година, а през днешния ден има към 68 000 чиновници в няколко страни. Приходите на Amphenol Corporation за 2017 година са 7.1 милиарда $.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР