Американският президент отново се развихри в Туитър, като разкритикува остро

...
Американският президент отново се развихри в Туитър, като разкритикува остро
Коментари Харесай

Тръмп скочи: Демократите привилегироват имигрантите пред американците

Американският президент още веднъж се развихри в " Туитър ", като разкритикува остро демократите за това, че привилегировали имигрантите за сметка на американските жители, имайки поради продължаващото прекъсване на работата на американското държавно управление.

" Демократите отхвърлят услуги и сигурност на жителите в интерес на услугите и сигурността на хората, които не са (американски) жители. Не е добре! ", написа Тръмп.

Американският държавен глава продължи да упреква демократите за затварянето на държавното управление " в полза на техния крайноляв електорат. Те не желаят да го вършат, само че са безсилни ", добави той.

Спирането на работата на държавното управление, първото от октомври 2013 година, беше породено от неуспеха на договарянията сред демократите и републиканците по отношение на финансирането на държавното управление в границите на идващия месец.

Демократите настояха, че решението, което би осигурило протекция за така наречен " мечтатели ", или имигранти, доведени в Съединени американски щати като деца, би трябвало да бъде част от закона за краткосрочно финансиране на държавното управление, мироглед, против който изрично се опълчиха от Републиканската партия и Тръмп.

Заради раздялите сред двете партии по въпросите на имиграцията, Сенатът на Съединени американски щати не съумя да реализира болшинство от 60 гласа, с цел да удължи финансирането на държавното управление с още четири седмици, което докара до прекъсването на работата на държавното управление няколко часа по-късно.

Ново гласоподаване в Сената обаче е планувано за по-късно през днешния ден, като републиканците се надяват да одобряват законопроекта за разноските и да възстановят работата на държавните институции.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР