Американският президент обеща много пълен доклад за убийството на саудитския

...
Американският президент обеща много пълен доклад за убийството на саудитския
Коментари Харесай

Белият дом чака пълен доклад за убийството на Кашоги

Американският президент даде обещание " доста цялостен отчет " за убийството на саудитския публицист Джамал Кашоги в околните два дни, съобщи ДПА.

" Случило се е нещо ужасяващо, убийството на публицист ", сподели Тръмп при визитата си в Малибу. " Ще разполагаме с доста цялостен отчет до два дни, евентуално в понеделник или вторник ", добави той, след което по-категорично съобщи, че отчетът се чака във вторник.

В него ще се съдържа мнението ни за това кой го е предизвикал и кой го е направил, сподели президентът. Във връзка с изказвания в медиите, че Централно разузнавателно управление на САЩ е стигнало до умозаключение, че саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман е забъркан, Тръмп сподели:

" Още не са заключили нищо. Твърде рано е ".

Европейският съюз още веднъж прикани през вчерашния ден за следствие на убийството на Кашоги.

Европейски Съюз ясно приканва през цялото време за подробно, безапелационно и транспарантно следствие на убийството на саудитския публицист, обявиха европейските външни министри в изказване, в съгласие с висшия представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини.

Европейски Съюз взе под внимание казаното от саудитските управляващи на 15 ноември за последните развития в следствието им, само че нуждата от цялостно изясняване на събитията към това потресаващо закононарушение, както и от гарантиране, че отговорните ще дават отговор за действията си, остава, акцентира в изказване в Туитър немското външно министерство.

Не е реализирано дефинитивно умозаключение на Съединените щати за това кой стои зад убийството на саудитския публицист отстъпник Джамал Кашоги, съобщи Държавният департамент на Съединени американски щати, представен от ДПА, отхвърляйки известия в медиите.

" Последните информации, съгласно които държавното управление на Съединени американски щати е направило дефинитивно умозаключение, са погрешни. Остават голям брой въпроси без отговор във връзка с убийството на Кашоги ", уточни говорителката Хедър Науърт в официално съобщение.

И добави:

" Държавният департамент ще продължи да търси съответни обстоятелства. Междувременно ще продължим да консултираме Конгреса и ще работим с други страни, с цел да могат да бъдат държани виновни забърканите в убийството на Джамал Кашоги ".

Много медии в Съединени американски щати оповестиха, че Централно разузнавателно управление на САЩ е стигнало до извода, че убийството на Кашоги е било подредено от саудитския престолонаследник принц Мохамед бин Салман, напомня Българска телеграфна агенция.
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е разговарял по телефона за убийството на Кашоги с ръководителката на Централно разузнавателно управление на САЩ Джина Хаспъл и с държавния секретар Майк Помпео в самолета на път за Калифорния. /clubz.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР