Американският президент Доналд Тръмп заяви днес на Световния икономически форум

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви днес на Световния икономически форум
Коментари Харесай

Тръмп в Давос: САЩ са в икономически бум, невиждан в света

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през днешния ден на Световния стопански конгрес в Давос, че Съединени американски щати са "в разгара на стопански взрив, сходен на който светът в никакъв случай не е виждал до момента ".

"Америка преуспява. Америка процъфтява и да, Америка още веднъж печели, както в никакъв случай до момента ", похвали се той.

Тръмп означи, че американската стопанска система е била в "доста слаба " форма, когато той е влезнал в Белия дом и че анализаторите са очаквали криза по време на неговото президентство, само че че дейностите на неговата администрация са подсигурили, че това няма да се случи.

Той благодари на задграничните компании за техните вложения в Съединените щати. "За всеки бизнес, който търси място за триумф... няма по-добро място от Съединени американски щати ", добави Тръмп.

Американският президент похвали комерсиалните съглашения с Китай, Мексико и Канада като "най-големите търговски покупко-продажби, правени в миналото " и означи, че те са "справедливи и реципрочни " и съставляват модел за комерсиалните покупко-продажби през 21-ви век.

Доналд Тръмп уточни, че връзките с Китай "никога не са били по-добри ", като в това време той се похвали с персоналните си контакти с китайския президент Си Дзинпин, определяйки ги като "забележителни ".

Пекин се ангажира да харчи 200 милиарда $ за импорт на услуги и на промишлени артикули от Съединени американски щати, като сумата може да доближи "близо 300 милиарда $, когато се свърши цялата работа ", съобщи Тръмп. Според него цените за китайските артикули са били нужни, с цел да бъде завършена "първата фаза " от комерсиалната договорка, като той добави, че договарянията за втората фаза "ще стартират скоро " и че по време на тези договаряния ще останат в действие множеството съществуващи митнически цени.

"Катастрофалното " комерсиално съглашение НАФТА (NAFTA) беше сменено с "невероятната " договорка USMCA ", съобщи американският президент, визирайки новата тристранна комерсиална договорка сред Съединени американски щати, Мексико и Канада.

Президентът Тръмп също по този начин разгласи, че Съединени американски щати ще се причислят към самодейността за един трилион дървета, стартирана по време на Световния стопански конгрес в Давос.

Пред световните политически и бизнес водачи в швейцарския курорт той още веднъж подлага на критика Федералния запас на Съединени американски щати, отбелязвайки, че е намалил американките лихвени проценти прекомерно постепенно, до момента в който преди този момент ги е повишил прекомерно бързо.

Тръмп се похвали с растежите на фондовия пазар, откогато той беше определен за президент и съобщи, че негова администрация построява стопанска система, която "работи за всички ". "Американският модел през 21-ви век е образец за модел, ориентиран повече към "трудещите се, жителите и фамилиите ", уточни президентът на Съединени американски щати.

Той също по този начин разгласи за приоритет образованието на американската работна мощ във връзка с изкуствения разсъдък, квантови калкулации и 5G мрежите.

След речта си Доналд Тръмп възнамерява да се срещне със международни водачи и бизнес ръководители, които също вземат участие на Световния стопански конгрес в Давос, заяви БНР. Белият дом не уточни съответните бизнес водачите, с които Тръмп има намерение да се срещне, само че означи, че той би трябвало да организира диалози във вторник и в сряда с водачите на Ирак, Пакистан, Швейцария и на иракския самоуправляващ се кюрдски район, както и с създателят на форума в швейцарския курорт.

Тръмп също по този начин ще организира и първата си среща с новия ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Тази среща може да се окаже и най-съществената, имайки поради редица несъгласия на Тръмп с европейската комерсиална и данъчна политика.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР