Американският президент Доналд Тръмп заяви в Туитър, че западните въздушни

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви в Туитър, че западните въздушни
Коментари Харесай

Тръмп похвали перфектно осъществения удар в Сирия

Американският президент Доналд Тръмп съобщи в Туитър, че западните въздушни удари по Сирия са били " съвършено осъществени " и обя ви задачата за изпълнена, съобщи Ройтерс.

" Перфектно сбъднат удар нощес. Благодаря на Франция и Обединеното кралство за тяхна мъдрост и мощта на техните превъзходни армии. Резултатът не можеше да е по-добър. Мисията е изпълнена! ", написа Тръмп в обявата си в Туитър.

A perfectly executed strike last night. Thank you to France and the United Kingdom for their wisdom and the power of their fine Military. Could not have had a better result. Mission Accomplished!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump)
През из предходната нощ Съединени американски щати, Англия и Франция нанесоха въздушни удари по обекти в Сирия, свързани с програмата й за химически оръжия. Изстреляни са били повече от 100 ракети, множеството от които са били свалени от сирийската противовъздушна защита, заяви представител на съветския общоприет щаб.

Няма човешки жертви от ракетните удари, нанесени против Сирия от Съединени американски щати, Англия и Франция, заяви командването на сирийската войска в декларация. Официалната сирийска осведомителна организация САНА заяви за минимум трима потърпевши цивилни от западните удари, нанесени през миналата нощ по Сирия, само че не се прецизира къде.
 

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации се събира в 11 ч. локално време (15 ч. по Гринуич), с цел да разиска по искане на Русия ударите против Сирия, съобщи Ройтерс, цитирайки дипломати.

Асошиейтед прес отбелязва, че Тръмп употребява в туита си за въздушните удари в Сирия з наковата политическа фраза " Мисията е изпълнена ", изречена и през 2003 година от тогавашния президент Джордж У. Буш на борда на самолетоносач в Калифорния, с цел да разгласи края на огромните бойни интервенции в Ирак. Той разгласи триумфа на задачата единствено шест седмици след началото на американската инвазия там, само че войната в Ирак продължи още доста години и Буш бе подложен на критика за тези си думи, отбелязва АП.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР