Американският президент Доналд Тръмп заяви в събота, че в най-близко

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви в събота, че в най-близко
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ ще съобщят кой е убил Хашоги около 20 ноември

Американският президент Доналд Тръмп съобщи в събота, че в най-близко време, евентуално във вторник, 20 ноември, Съединени американски щати ще разгласяват „ доста цялостен отчет “ за убийството на журналиста Джамал Хашоги в Генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул. Думите на американския водач, който е в щата Калифорния, са представени от организация „ Асошиейтед Прес “

Президентът подчертал, че отчетът ще съдържа информация за това, „ кой го е направил “, т. е. направил убийството на журналиста. Тръмп означи, че информацията, изтекла в петък в медиите за заключенията на Централно разузнавателно управление на САЩ, била „ предварителна “.

Съединените щати ще подхващат спомагателни ограничения във връзка с тези, които са забъркани в убийството на журналиста Джамал Хашоги в Генералното консулство на Саудитска Арабия в Истанбул, съобщи говорителката на Държавния департамент на Съединени американски щати Хедър Науърт, в отговор на искане да разяснява информацията, че Централно разузнавателно управление на САЩ е стигнало до извода, че заповедта за ликвидиране на журналиста е била дадена от престолонаследника принц на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман ал Сауд.

Според нея Съединените щати „ са изцяло решени да предадат на правораздаването всички, които са виновни за убийството “ на саудитския публицист. Науърт напомни, че Вашингтон към този момент е взел „ решителни ограничения против отговорните лица, в това число и дейности по повод визите им и наказания “.

Съединените щати постановиха ограничавания в четвъртък против 17 жители на Саудитска Арабия, които съгласно Вашингтон са взели участие в убийството на Хашоги. На 15 ноември Главна прокуратура на Саудитска Арабия разгласи резултатите от следствието на случая „ Хашоги “: 21 души бяха арестувани, 11 жители бяха упрекнати в присъединяване в убийството, пет от тях са застрашени със смъртна присъда./ Debati.bg

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР