Американският президент Доналд Тръмп заяви в интервю, че би обмислил

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви в интервю, че би обмислил
Коментари Харесай

Тръмп открито заговори за война с Иран

Американският президент Доналд Тръмп съобщи в изявление, че би обмислил потреблението на военна мощ против Иран, с цел да му попречи да се снабди с нуклеарно оръжие. Той обаче не разясни дали въпросът за потреблението на военна мощ се отнася и за отбрана на доставките на нефт.

За разлика от някои републиканци в Конгреса, които упорстват за боен отговор, пред списание Time президентът споделя, че нападенията против двата танкера в Оманския залив са " доста дребни " произшествия към този момент. Попитан дали би обмислил военни дейности против Иран, с цел да му попречи да придобие нуклеарно оръжие или с цел да подсигурява свободен трафик на петрола през Персийския залив, Тръмп отговори: " Със сигурност бих отишъл поради нуклеарните оръжия, а другото бих оставил под въпрос ".

Той разяснява, че от позиция на петролни доставки Оманският залив няма такова стратегическо значение за Съединени американски щати, каквото има за Китай или Япония. Той показва, че през последните две и половина години Съединени американски щати са постигнали " огромен прогрес в региона на енергетиката " и последователно се трансформират в експортьор на нефт.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР