Американският президент Доналд Тръмп заяви на 18 юли, че не

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви на 18 юли, че не
Коментари Харесай

Тръмп все още не мисли за санкции срещу Турция

Американският президент Доналд Тръмп съобщи на 18 юли, че не обмисля стопански наказания " тъкмо в този момент " във връзка с Турция след огромната покупка на оръжия от Русия.
" В момента не се занимаваме с това ", сподели Тръмп пред кореспонденти и дефинира обстановката, като " доста, доста сложна по доста аргументи. "
" Ще забележим какво ще вършим. Още не сме решили ", добави американският президент. 
Съединените щати оповестиха на 16 юли, че ще изключат Турция от подписаната с нея стратегия за доставка на F-35 стелт-изтребители, откакто Турция се опълчи на предизвестията и стартира доставката на системата за противоракетна защита С-400, съобщи БГНЕС.
Съгласно закон, утвърден от Конгреса през 2017 година, Съединените щати също са задължени да постановат наказания на страни, участващи в " обилни " оръжейни покупко-продажби с Русия .
" В предходната администрация нещата можеха да бъдат направени по-добре. Беше неприятно ", сподели Тръмп.
Тръмп предишния месец се срещна с турския президент Реджеп Тайип Ердоган и изглеждаше съпричастен към този проблем.
Ердоган сподели пред Тръмп, че е тръгнал напред, тъй като предходният президент Барак Обама не е разрешил на Турция да закупи конкурентната американска противоракетна система „ Пейтриът ”.
В реалност през 2013 година Турция е избрала китайска система за противовъздушна защита прад „ Пейтриът ”, базирайки се на по-ниската цена, само че договорката сепровали.
Американските управляващи се тормозят, че закупуването на С-400 ще разреши на Русия да усъвършенства способността на системата да смъква западни самолети поради основната роля на Турция в НАТО.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР