Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че възнамерява да публикува

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че възнамерява да публикува
Коментари Харесай

Тръмп може да пусне част от видеото от ликвидирането на Ал Багдади

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че има намерение да разгласява видеоклип от интервенцията против водача на "Ислямска страна " Абу Бакр ал Багдади, съобщи Франс прес.

"Обмисляме го, допустимо е ", сподели в тази връзка Тръмп от военновъздушната база Андрюс покрай Вашингтон.

"Ние можем да вземем елементи от видеозаписа и да ги публикуваме ", добави президентът, който през вчерашния ден обществено разгласи за гибелта на самопровъзгласилия се "халиф " на "Ислямска страна ".

В излъченото по малкия екран изказване Тръмп даде подробна информация за интервенцията, при която Абу Бакр ал Багдади е бил обграден от американски сили, след което се е самовзривил с колан с експлозиви.

Тръмп загатна през днешния ден, че е запазил в загадка интервенцията против Абу Бакр ал Багдади от водачите на американския Конгрес поради следствието за импийчмънт на президента, съобщи Асошиейтед прес. Той съобщи, че не е уведомил Конгреса, тъй като ръководителят на комисията по разузнаването в Камарата на представителите Адам Шиф е прочут като най-големия пропагандатор на поверителна информация във Вашингтон.

Шиф играе основна роля в следствието за импийчмънт на президента Тръмп, отбелязва Асошиейтед прес.

Саудитска Арабия, Египет и Йордания приветстваха убийството на Абу Бакр ал Багдади в интервенция на американските специфични елементи в Северозападна Сирия и похвалиха напъните на Съединените щати, предадоха ДПА и Франс прес.

Тези три районни американски съдружника дадоха обещание да продължат битката си против тероризма паралелно със Съединени американски щати за ликвидирането на екстремистките групировки.

Саудитска Арабия съобщи, че "Ислямска страна " е "обезобразила образа на исляма и мюсюлманите по света ".

"Саудитското държавно управление прави оценка големите старания на американската администрация в преследването на членовете на тази рискова терористична организация, която обезобрази същинския образ на исляма и на мюсюлманите по света и е направила в доста страни, в това число в Саудитска Арабия, извращения и закононарушения срещу главните човешки полезности ", съобщи представител на саудитското министерство на външните работи.

Йорданският външен министър Айман ас Сафади дефинира гибелта на Багдади като значима стъпка във водената от Съединени американски щати и Йордания "съвместна продължаваща война против терористите и тяхната идеология на омразата ".

"Йордания ще остане на предна линия в напъните за унищожаването на това зло в съдействие с сътрудниците ни в Глобалната коалиция ", написа Сафади в Туитър.

Говорителят на египетското външно министерство Ахмед Хафез съобщи, че убийството на Багдади е значима стъпка в битката с тероризма. Той прикани за единни дейности и "обхватна вероятност, която взема поради сигурността, развиването и идеологическите измерения " в битката против терористичните групировки.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР