Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че САЩ възнамеряват да

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че САЩ възнамеряват да
Коментари Харесай

Тръмп: САЩ ще продължат да подкрепят саудитците, дори ако престолонаследникът е знаел за убийството на журналиста Джамал Хашоги

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че Съединени американски щати имат намерение да останат "непоклатим сътрудник " на Саудитска Арабия, даже в случай че се окаже, че саудитският престолонаследник принц Мохамед бин Салман е бил в течение на проекта за убийството на журналиста Джамал Хашоги, съобщи Ройтерс.

В изказване, публикувано от Белия дом, Тръмп уточни, че не има намерение да приключва военните контакти с Рияд, отбелязвайки, че "би неуместно да се спрат тези контакти, от което Русия и Китай биха били най-големите печеливши ".

Президентът сподели, че американските разследващи организации към момента изследват свидетелствата от убийството на Хашоги в саудитското консулство в Истанбул на 2 октомври, както и кой е възнамерявал убийството.

"Нашите разследващи служби не престават да вършат оценка на цялата информация, само че е изцяло допустимо престолонаследникът да е знаел за това трагично събитие - може да е знаел, а може и да не е! ", сподели Тръмп.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР