Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че е дошло „време

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви днес, че е дошло „време
Коментари Харесай

Тръмп: Време е за промяна в Иран

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през днешния ден, че е пристигнало „ време за промяна” в Иран след насилието от последните дни по време на най-големите митинги против властта след 2009 година

„ Иран се проваля на всяко ниво, макар ужасната договорка, подписана с тях от държавното управление на Обама. Великият ирански народ е репресиран от доста години. Те са гладни за храна и независимост. Богатството на Иран е заграбвано, наред с човешките права. ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА!”, написа Тръмп в „ Туитър”.

Протестите, провокирани от повишението на цените на някои артикули, започнаха в четвъртък във втория по величина ирански град Машхад и обгърнаха по-късно други обитаеми места.

Властите оповестиха, че при митингите е бил погубен и служител на реда, а трима други са били ранени.

„ Нарушител на публичния ред се възползва от обстановката в град Наджафабад и стреля по полицейските сили с ловна пушка. В резултат на това трима бяха ранени, а един бе убит”, сподели Саид Монтазер ал Махди, представен от иранската държавна организация.

Това е първото известие за погубен чиновник на реда, откогато започнаха антиправителствените демонстрации предходната седмица. Не се прецизира по кое време е станал случаят.

Откакто Тръмп встъпи в служба, Иран е бодил в очите на американското държавно управление, което не стопира да подлага на критика районните упоритости на Техеран, присъединяване му в споровете в Сирия и Йемен и програмата му за балистични ракети, отбелязва Франс прес.

Иранският президент Хасан Рохани разкритикува мненията на Тръмп.

„ Този човек в Америка, който през днешния ден желае да симпатизира на нашия народ, не помни, че единствено преди месеци назова иранската нация „ терористична нация”, разяснява иранският държавен глава.

Президентът на Съединени американски щати в действителност стартира Новата година с различен ядосан туит – с рецензия към Пакистан и намек, че ще спре помощта, която Вашингтон отпуска на Исламабад.

„ Съединените щати безразсъдно даваха на Пакистан над 33 милиарда $ помощ в продължение на 15 години, а те не ни дадоха нищо друго с изключение на неистини и лукавство, мислейки нашите водачи за простаци. Дават леговище на терористите, които преследваме в Афганистан и на практика не оказват помощ. Стига толкоз!”, написа Тръмп.

Вестник „ Ню Йорк таймс” заяви предходната седмица, че американското държавно управление преглежда съществено опцията да не изпрати 255-те млн. $ помощ, чието погашение така и така към този момент е забавено, тъй като счита, че страната не се бори задоволително дейно с терористичните групировки, намиращи се на нейна територия.

По време на изненадващото си посещаване в Афганистан преди десетина дни, вицепрезидентът Майк Пенс увери американските войски, че „ президентът Тръмп държи Пакистан под око”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР