Американският президент Доналд Тръмп заяви, че центровете за задържане на

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че центровете за задържане на
Коментари Харесай

Тръмп отваря центровете за мигранти за журналисти

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че центровете за задържане на мигранти, които бяха подложени на критика за претъпканост и неприятни условия, ще бъдат отворени за визити на публицисти.
" Ще стартира да демонстрирам някои от тези центрове за задържане на пресата. Искам пресата да влезе и да ги види ", сподели Тръмп пред кореспонденти, съобщи БГНЕС
Неговите мнения са отговор на взаимен материал на в. " Ню Йорк таймс " и " Ел Пасо Таймс ", които разгласиха публикация, описваща подобен център в Клинт, Тексас, изпълнен със стотици деца, облечени в мръсни облекла и натъпкани в кафези. Американският президент назова историята " машинация ". " Вонята от мръсните облекла на децата беше толкоз мощна, че се просмукваше в облекло на агентите…Децата плачеха непрестанно ", написа в публикацията, представена от Агенция Франс Прес.
Статията повтори заключенията на отчет на Министерството на вътрешната сигурност (DHS), оповестен предходната седмица, предупреждаващ за " рисково претъпканост " в голям брой места за задържане в които се намират хиляди мигранти, които желаят да останат в Съединени американски щати, бягайки от принуждение и беднотия от Централна Америка.
Депутати от Демократическата партия, които посетиха места за задържане на мигранти, също оповестиха за всеобщо пренаселване в стаи без течаща вода, където деца и възрастни нямат достъп до нужните медикаменти.
Преди това Тръмп не прояви състрадание към мигрантите, пишейки в Twitter: " Ако противозаконните имигранти са недоволни от изискванията в бързо построените или актуализирани центрове за задържане, просто им кажете да не идват. Всички проблеми ще са решени! "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР