Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще прекрати преференциалното отношение

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще прекрати преференциалното отношение
Коментари Харесай

Тръмп се прицели в Китай заради Хонконг

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще приключи преференциалното отношение по отношение на Хонконг във връзка с търговията и пътуването поради оповестения от Пекин нов закон за сигурността. Китайското външно министерство разяснява, че рецензиите на Съединени американски щати по отношение на закона са " неоснователни и срамни ", написа Военновъздушни сили.

Тръмп също по този начин сподели, че " приключва американските връзки със Световната здравна организация " във връзка Китай и ковид. Той уточни и че ще отсрочи тазгодишната среща на Г-7.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики " Една страна, една система "

В Хонконг избухнаха митинги против препоръчаната от Пекин мярка. Демонстрантите се притесняват, че тя ще заплаши свободите им, като криминализира подкопаването на китайските управляващи в територията.

Тръмп разяснява, че към този момент не счита Хонконг за обособен от Китай: " Пекин размени формулата " Една страна, две системи " с " Една страна, една система ". Това е покруса за Хонконг= " Той съобщи, че ще бъдат наложени наказания върху китайски и хонконгски държавни представители, които " подкопават автономията на територията ". Съединени американски щати ще прекратят и влизането на задгранични жители от Китай, които са разпознати като евентуален риск за сигурността.

В момента Хонконг, който е световен финансов център, се радва на специфичен статут по отношение на Съединени американски щати, който е друг от този на континентален Китай. Той е третиран като обособена територия във връзка с митата и пътуванията и не предстои на комерсиалните цени, прилагани от Вашингтон върху континенталната част.

Същевременно Тръмп беше подложен на критика вкъщи и в чужбина, откакто разгласи, че приключва американските връзки със Световната здравна организация (СЗО). Европейски Съюз го прикани да премисли решението си, а от немското здравно министерство нарекоха дейностите му " разочароващи за интернационалното здраве ".

Миналия месец Тръмп спря краткотрайно американското финансиране за СЗО, а в петък приключи заплащанията за непрекъснато. Според американския президент " Китай упражнява цялостен надзор над организацията ". По думите му СЗО не е съумяла да реагира съответно на пандемията от ковид и даже е прикрила разпространяването на заболяването след появяването й в китайския град Ухан.

Разширяване на Г-7?

В неделя Тръмп съобщи, че ще отсрочи срещата на Г-7 от юни за септември, и предложения водачите на други страни да вземат участие в диалозите. " Не считам, че срещата вярно дава визия за това, което се случва в света. Това е доста остаряла група страни ", разяснява американският президент.

Срещата на Г-7, която тази година би трябвало да се организира в Съединени американски щати, събира водачите на Канада, Франция, Германия, Италия, Япония, Англия и Съединени американски щати. Тръмп показва, че Русия, Южна Корея, Австралия и Индия също би трябвало да бъдат поканени.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР