Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще изтегли своята страна

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че ще изтегли своята страна
Коментари Харесай

Тръмп изтегля САЩ от ракетен договор с Русия

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че ще изтегли своята страна от подписания с Русия контракт за очистване на ракетите със междинен обхват на деяние, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп съобщи, че съветската страна е нарушила съглашението, само че не заяви детайлности.

Сключеният през 1987 година контракт укрепва сигурността на Съединени американски щати и техните съдружници в Европа и Далечния изток. С него се не разрешава на Вашингтон и Москва да имат, създават или тестват изстрелвани от земята крилати ракети с обсег от 500 до 5500 километра.

Тръмп направи изказването си след среща с гласоподаватели в град Елко, щата Невада. Помощник на Тръмп е декларирал, че Съединени американски щати ще се откажат от съглашението, в случай че Русия и Китай не одобряват сключването на нов контракт.

Съединените американски щати за пръв път упрекнаха Русия в нарушаването на контракта през 2014 година. След това Вашингтон неведнъж са повтаряли това умозаключение, с което в Кремъл не са съгласни, съобщи ТАСС. Договорът беше подписан сред Съединени американски щати и Съюз на съветските социалистически републики на 8 декември 1987 година в американската столица Вашингтон.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР