Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати са унищожили

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати са унищожили
Коментари Харесай

Военен кораб на САЩ унищожи ирански дрон в Ормузкия проток

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че Съединените щати са унищожили ирански дрон в Ормузкия пролив, оповестяват международните медии.

Причината за това решение е, че летателният уред се е доближил на 1000 ярда (малко над 900 метра) от кораба и не е обърнал внимание на предизвестията да се отдръпна.

"Това е последното от редица провокативни и враждебни дейности от страна на Иран против кораби, настоящи в интернационалните води ", акцентира Тръмп, акцентирайки, че Съединени американски щати си резервира правото да пази ползите си.

Американският президент прикани другите страни да осъдят "опитите на Иран да наруши свободата на корабоплаването и световната търговия ".

По данни на представителя на Пентагона Джонатан Хофман американски боен транспортен съд Боксер е бил в протока към 10.00 часа локално време, когато дронът се е доближил рисково близо.

Бяха подхванати отбранителни дейности против дрона, с цел да се обезпечи сигурността на кораба и екипажа му, изясни Хофман.

Унищожаването на иранския дрон става дни, откакто Иран задържа танкер с 12-членен екипаж на ОАЕ в Ормузкия пролив поради съмнения, че плавателният съд се е опитал да придвижи един милион литра нефт.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР