Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати не водят

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че Съединените щати не водят
Коментари Харесай

Президентът на САЩ: Войната в Афганистан може да бъде спечелена само за 10 дни

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че Съединените щати не водят война в Афганистан, а работят като служители на реда и че Съединени американски щати могат да завоюват войната за десетина дни, в случай че го изискат, оповестяват международните организации, представени от БНР.

На конференция в Белия дом с пакистанския министър председател Имран Хан, Тръмп уточни, че може да завоюва спора в централноазиатската страна " безусловно за 10 дни ", в случай че това е належащо. Той обаче акцентира, че не желае да убива " 10 милиона души " и че в случай че желае война, Афганистан ще бъде " премахнат от лицето на Земята ".

Тръмп удостовери, че Съединени американски щати се пробват да се изтеглят от страната и че Пакистан дава помощ в това отношение.

Американският водач също по този начин сподели, че ще желае да работи като медиатор сред Индия и Пакистан в техния спор за провинция Кашмир.

По-нататък той съобщи, че помощта за Пакистан, която беше спряна през предходната година, би могла да бъде въведена още веднъж " според от това по какъв начин вървят нещата ".

Президентът на Съединени американски щати означи, че " едно от най-хубавите неща ", които той е направил по време на мандата си, е да приключи " неуместния " Съвместен повсеместен проект за деяние (JCPOA), прочут още като нуклеарното съглашение с Иран.

По време на взаимната конференция с премиера на Пакистан Имран Хан, Тръмп добави, че Техеран не е зает с тази договорка и че иранският режим " непрестанно лъже " по голям брой въпроси, свързани с актуалните напрегнати връзки сред двете страни.

Обръщайки се към въпросите, свързани с комерсиална война с Китай, американският президент сподели, че неговата администрация работи по комерсиална договорка с Пекин, само че китайските компании сега заплащат " милиарди и милиарди долари " под формата на цени, което ще продължи, до момента в който не бъде реализирано обвързващо съглашение.

По въпроса за " Хуауей " и последните медийни известия, че китайският софтуерен колос е оказал помощ за построяването на безжична интернет мрежа в Северна Корея, Доналд Тръмп сподели, че е наясно с обстоятелството, само че че Белият дом ще се опита да поддържа положителните връзки, открити със севернокорейския водач Ким Чен Ун.

" Това, което вършат с 5G мрежите - ще би трябвало да забележим ", сподели той добавяйки, че режимът в Пхенян въпреки всичко е спрял нуклеарните си опити и тестванията на балистични ракети./ Pik.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР