Американският президент Доналд Тръмп заяви, че отлага срещата си с

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че отлага срещата си с
Коментари Харесай

Тръмп отложи среща с датския премиер, защото Дания не иска да му продаде Гренландия

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че отсрочва срещата си с датския министър председател Мете Фредериксен, тъй като тя не се интересува от предлагането на американския президент да купи Гренландия, съобщи БГНЕС.
В Twitter Тръмп назова Дания " доста специфична страна с невероятни хора “ и съобщи, че ще отсрочи изявлението си с Фредериксен, което трябваше да се организира след две седмици (на 2 септември), за различен път, тъй като тя няма " интерес да разисква покупка на Гренландия ".

....The Prime Minister was able to save a great deal of expense and effort for both the United States and Denmark by being so direct. I thank her for that and look forward to rescheduling sometime in the future!
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) August 20, 2019
Тръмп удостовери интереса си да придобие Гренландия в неделя, след което Фредериксен назова това " неуместна полемика " и " смешка ".
The Wall Street Journal (WSJ) удостовери, че Тръмп неведнъж е питал съветници дали Вашингтон може да закупи Гренландия, базирайки се на " хора, осведомени с полемиката ". В материала на вестника се твърди, че американският президент " е слушал с нараснал интерес, когато са обсъждали изобилните запаси и геополитическо значение на Гренландия ". Двама души също са споделили на WSJ, че Тръмп е изискал юристи на Белия дом да прегледат логистиката за придобиването на острова.
Въпреки това даже министерството на външните работи на Гренландия обясни, че не приема предложения за продажбата на Гренландия.
Гренландия е самостоятелен район в границите на Кралство Дания. От 1979 година Дания управлява външните работи, военните въпроси и конституционните въпроси на Гренландия, до момента в който Гренландия взема решение вътрешните си работи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР