Американският президент Доналд Тръмп заяви, че от началото на годината

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че от началото на годината
Коментари Харесай

Тръмп доволен - Иран вече не прави провокации срещу американски военни кораби

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че от началото на годината Иран не е предприемал нито една провокация против военноморските сили на Съединените щати в Персийския залив, съобщи БГНЕС.
" Ирански провокации против военните кораби на Съединени американски щати. През 2015 година – 22 случая, през 2016 година – 36, през 2017 година – 14, за 2018 година – 0 ", написа Тръмп в своя Twitter акаунт, като добавя, че данните са на Военноморските сили на Съединени американски щати.
По-рано от Пентагона също оповестиха, че от лятото на 2017 година Иран е прекратил практиката негови катери да се доближават на рисково разстояние до американски бойни кораби за провокация. Според военачалник Джозеф Вотел, главнокомандващ Централното командване на въоръжените сили на Съединени американски щати, твърдата позиция на Съединените щати е станала причина за сходно развиване.
Тръмп неведнъж изрича мнение в поддръжка на решителните дейности на американските бойни кораби, при положение, че Иран направи опит да наложи ограничавания на корабоплаването в интернационалните води.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР