Американският президент Доналд Тръмп заяви, че обмисля да наложи санкции

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че обмисля да наложи санкции
Коментари Харесай

Тръмп се закани със санкции за Северен поток 2

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че обмисля да наложи наказания на плана за газопровод " Северен поток 2 ". " Това е нещо, което преглеждам и премислям ", сподели Тръмп в отговор на въпрос на публицист за вероятни американски наказания, съобщи БГНЕС.
Тръмп сподели, че той е първият човек, който е предложил да се направи нещо за това, което назовава " казусът с газопровода "
По време на визитата на полския президент Анджей Дуда в Белия дом, Тръмп съобщи: " Аз съм този, който първи повдигна казуса с газопровода, в който Русия дава голям % сила. Знаете, че този газ влиза в Германия. Аз споделям: " Как можете да го вършиме? ", попита Тръмп.
Американският президент добави, че Съединените щати " пазят " Германия от това тя да стане свръхзависима от Русия, като се опълчват на плана.
" Германия прави голяма неточност, като разчита толкоз доста на газопровода. Но Германия още веднъж гледа своя интерес и се оправя добре. Бях сериозен. Бях сериозен към силата, която ще бъде доставена от този водопровод ", бяха думите Тръмп.
" Северен поток 2 " е взаимен план на съветския енергиен колос " Газпром " и пет европейски компании. Той има за цел да доставя 55 милиарда кубически метра съветски природен газ годишно непосредствено в Германия и други европейски страни посредством водопровод по дъното на Балтийско море.
Проектът за газопровода беше приветстван от някои страни в Европа, само че други му се опълчиха - да вземем за пример Полша и прибалтийските страни, като показаха угриженост по отношение на хипотетичната заплаха от взаимозависимост на Европа от Русия и понижаване на ролята на Украйна при преноса на съветски газ.
Русия неведнъж е повтаряла, че тръбопроводът е чисто търговски план.
Междувременно Съединените щати, които се стремят да разпространяват своя полутечен природен газ в Европа, са един от най-енергичните съперници на строителството на газопровода " Северен поток 2 " и призоват европейските сътрудници на " Газпром " да се отдръпват от плана или ще им бъдат наложени наказания. Санкции могат да се постановат по признат още преди две години законодателен пакет и засягат и задгранични компании, които обаче оперират на американския пазар.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР