Американският президент Доналд Тръмп заяви, че никога не е говорил

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че никога не е говорил
Коментари Харесай

Тръмп отрича да знае за разузнавателни данни, че Русия плаща за убийство на американци в Афганистан

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че в никакъв случай не е приказвал с съветския си сътрудник Владимир Путин по отношение на отчети на разузнаването на Съединени американски щати, че Москва е платила на талибаните за убийството на американски бойци в Афганистан, съобщи БГНЕС.
Белият дом твърди, че Тръмп не е бил осведомен за констатациите, оповестени от медиите в края на юни, само че в голям брой отчети се споделя, че данните са били включени в Presidential Daily Brief, конфиденциален документ, който президентът получава всяка заран.
По време на изявление за предаването Axios на HBO Тръмп назова информацията " погрешна " и добави, че " в никакъв случай не е обсъждал " с Путин този въпрос.
Президентът сподели и, че отчетите от разузнаването " в никакъв случай не са стигали до бюрото ми ", а на въпрос за какво той не е повдигнал въпроса в скорошния телефонен диалог с Путин, отговори: " Това беше телефонен диалог за разискване на други неща и почтено казано, мнозина настояват, че това е подправена вест ".
Тръмп сподели, че той и Путин са обсъждали въпроси на нуклеарното въоръжаване по време на последния си диалог.
През юни The New York Times заяви, че съветско военно разузнаване скрито предлага награди до 100 000 $ на свързани с талибаните бойци за убийството на членове на съдружните сили, в това число американски военни в Афганистан.
Според осведомени източници, Тръмп може да не е чел отчета, съдържащ сходна информация, само че по време на изявлението с Axios той самият съобщи, че " го чете доста деликатно ". Имам толкоз доста информация за толкоз разнообразни страни, само че тъкмо това не е стигало до бюрото ми, твърди американският президент.
Агенцията за национална сигурност не е съгласна с констатациите на други разследващи организации, в това число Централно разузнавателно управление на САЩ, съгласно Wall Street Journal.
Пълното изявление на Тръмп ще излъчи на 3 август.
Още: " Защо съветското ГРУ заплаща на талибани да убиват американци в Афганистан? "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР