Американският президент Доналд Тръмп заяви, че неговият стремеж да признае

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че неговият стремеж да признае
Коментари Харесай

Тръмп искал Голанските възвишения да са на Израел в името на регионалната сигурност

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че неговият блян да признае Голанските възвишения за израелска територия е обвързван с районната сигурност, а не с желанието да поддържа сегашния израелски министър председател Бенямин Нетаняху на парламентарните избори, които ще се състоят на 9 април. Това съобщи стопанинът на Белия дом в изявление за телевизия Fox.
" Не ", сподели той, отговаряйки на въпрос, дали неговият блян да признае израелския суверенитет над Голан е обвързван с преизбирането на Нетаняху, съобщи БГНЕС.
Тръмп акцентира, че на неговите прародители им е било мъчно да решат този проблем, а и той самият дълго време е размишлявал над това дали да признае тази територия за част от еврейската страна.
Американският президент написа през вчерашния ден в Twitter, че Съединени американски щати би трябвало да признаят цялостния суверенитет на Израел над Голанските възвишения, които имат стратегически значение и са значими за неговата сигурност.
Сирия получи Голан през 1944 година, само че го загуби по време на Шестдневната война през 1967 година През 1981 година израелският парламент одобри закон, който едностранно прогласява суверенитета на еврейската страна над Голан. Анексията беше приета за недействителна с резолюция 497 на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации от 17 декември 1981 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР