Американският президент Доналд Тръмп заяви, че може да подпише търговско

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че може да подпише търговско
Коментари Харесай

Тръмп намекна за търговско споразумение с Индия

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че може да подпише комерсиално съглашение с Индия по време на идното си посещаване в страната в края на този месец, съобщи БГНЕС.
" Може да създадем нещо, ще забележим, в случай че успеем да създадем вярната договорка, ще го създадем ", съобщи Тръмп пред кореспонденти в Овалния кабинет.
Тръмп ще посети Ню Делхи и Ахмедабад на 24-25 февруари, с цел да се срещне с индийския министър председател Нарендра Моди.
Белият дом съобщи, че Тръмп и Моди са провели телефонен диалог през уикенда и са се съгласили, че визитата на американския президент ще ускори още повече стратегическото партньорство сред Съединените щати и Индия.
До момента Съединени американски щати отхвърлят да освободят Индия от митата за импорт на стомана и алуминий. През юни 2019 година Тръмп отстрани комерсиалните привилегии за Ню Делхи в границите на Генерализираната система за преференции (GSP), което засегна индийски безмитни артикули на стойност 5 милиарда $. Индия отвърна на мярката, като вкара мита за 28 артикули, внасяни от Съединени американски щати.
При администрацията на Тръмп Съединени американски щати интензивно влизат в митнически войни с други страни по света. В момента Китай е главният съперник, само че Вашингтон неведнъж е изразявал недоволството си и от изискванията на търговия със страни от Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР