Американският президент Доналд Тръмп заяви, че може да подкрепи нов

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че може да подкрепи нов
Коментари Харесай

Тръмп мисли за нови стимули за икономиката

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че може да поддържа нов закон с фискални тласъци за стопанската система, наранена от пандемията от ковид, заяви Ройтерс.

Тръмп направи това изказване в четвъртък по време на визитата си в цех на компанията " Форд " в Ипсиланти, щата Мичиган, преоборудван за произвеждане на респиратори, нужни за лекуването на пациенти с Ковид-19.

Президентът обаче не даде повече детайлности какви тъкмо тласъци планува.
 Тръмп: Белият дом е подготвен да одобри Г-7 през юни
Тръмп: Белият дом е подготвен да одобри Г-7 през юни

Париж и Лондон желаят повече информация за пндемичната конюнктура

По време на визитата си в завода Тръмп, както нормално, не носеше маска , макар че във вторник " Форд " подсетиха за политиката си, че всички гости би трябвало да носят маски. " Аз имах една доскоро. Носех маска, до момента в който бях откъм гърба. Не желаех да снабдявам на пресата удоволствието да я види ", сподели Тръмп, след което се пошегува: " Честно казано, мисля, че наподобявам по-добре с маска ".

Тръмп приканва обособените щати да разхлабят рестриктивните мерки поради ковид, с цел да дадат опция на стопанската система да се възвърне, макар че специалисти по публично здраве предизвестяват, че преждевременното облекчение на ограниченията може да докара до втора вълна от епидемията.
 Тръмп упрекна Си Дзинпин в дезинформация и пропагандна офанзива против Съединени американски щати и Европа
Тръмп упрекна Си Дзинпин в дезинформация и пропагандна офанзива против Съединени американски щати и Европа

" Всичко идва от върха ", написа Тръмп

Губернаторът на Мичиган Гречън Уитмър, считана за евентуален претендент на демократите за вицепрезидент, е подложена на рецензия поради нарежданията си жителите да си останат у дома в мощно засегнатия от последната криза щат. От своя страна Тръмп насърчи митингите против карантинните ограничения на Уитмър, отбелязва Българска телеграфна агенция.

В сряда Тръмп заплаши да спре федерално финансиране за Мичиган поради проектите на щата да разшири гласуването по пощата, за което съобщи, че може да докара до изборни измами, въпреки че по-късно отдръпна опасността си.

В четвъртък американският президент даде обещание федерална поддръжка за засегнатите от опустошителни наводнения и скъсвания на язовирни стени региони на Мичиган.

По време на визитата си в завода Тръмп съобщи, че е належащо да бъдат отворени храмовете и сподели, че чака от Центровете за надзор на болесттите да изготвят инструкции в тази посока.
 Тръмп упрекна
Тръмп упрекна " некомпетентния " Китай в " международно всеобщо ликвидиране "

Това е следващият епизод от словения конфликт сред Съединени американски щати и Китай

Пред кореспонденти президентът съобщи, че може скоро да стартира предизборни прояви на открити пространства, до момента в който епидемията затихне задоволително, с цел да се върне към обичайна им форма на закрито.

Тръмп завоюва вота в Мичиган през 2016 година и стана първият републиканец , спечелил в щата от 1988 година насам. В изследванията обаче той изостава от противника си Джо Байдън, в това число и в Мичиган.
 Тръмп горделив, че Съединени американски щати са отпред по изумени от COVID-19, било знак за качество
Тръмп горделив, че Съединени американски щати са отпред по изумени от COVID-19, било знак за качество

Защото Съединени американски щати правели доста повече проби от другите

Член на предизборния му щаб е декларирал, че предходната седмица е извършена среща, на която е било разисквано по какъв начин да бъдат възобновени огромните предизборни събрания, които Тръмп горещо желае. Сред концепциите е имало и такава за организирането на протест, сходен на автокино. Според източника щабът на Тръмп има желание да провежда предизборно заседание още в средата на юни, като желаните места са Уискънсин, Флорида, Пенсилвания и Мичиган. Според консултант на Тръмп обаче това е прекомерно оптимистично и евентуално ще би трябвало да се изчака до след Деня на независимостта - 4 юли.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР