Американският президент Доналд Тръмп заяви, че „много скоро“ американските въоръжени

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че „много скоро“ американските въоръжени
Коментари Харесай

Тръмп: Махаме се от Сирия

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че „ доста скоро “ американските въоръжени сили ще изоставен Сирия, оповестиха международните организации.

Държавният глава съобщи в Охайо, че американската войска е разрушила джихадистката формация „ Ислямска страна “, предотвратявайки опцията тя да откри халифат в региона.

„ Махаме се от Сирия доста скоро. Нека другите хора се погрижат за нея в този момент “, съобщи Тръмп. Той за следващ път разкритикува огромните разходи на Вашингтон в Близкия изток, визирайки своите прародители. „ Изхарчихме $7 трилиона в Близкия изток и какво спечелихме? Нищо! “, уточни президентът.

Заради поддръжката на американската войска към кюрдските бойни милиции, настоящи в Сирия, се стигна до напрежение сред Съединени американски щати и Турция. Анкара прикани американците да спрат да въоръжават Отряда за национална самозащита, който преглеждат като въоръжено крило на Кюрдската работническа партия и против който направиха военна интервенция.

Гражданската война в Сирия стартира през 2011 година и продължава и до през днешния ден. През миналите години Съединени американски щати и Русия си насочиха взаимни обвинявания за потреблението на химически оръжия и провокации на сирийска земя. Москва е най-близкият съдружник на Башар Асад, до момента в който от Вашингтон се опълчват на режима му.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР