Американският президент Доналд Тръмп заяви, че кораб на американския флот

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви, че кораб на американския флот
Коментари Харесай

САЩ твърдят, че са свалили ирански безпилотен самолет

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че транспортен съд на американския флот е свалил ирански безпилотен аероплан в Ормузкия проток, осведоми БГНЕС по материал на Агенция Франс Прес.
" Дронът беше неотложно погубен ", сподели той, добавяйки, че разследващото устройство е било съвсем на 900 метра от американски транспортен съд в Ормузкия проток.
Според него дронът е представлявал опасност за американския транспортен съд. Тръмп прикани и други страни да защитят по този метод своите кораби.
Същевременно формален Техеран заяви, че няма информация ирански дрон да е бил свалян.
В края на юни иранските военни оповестиха за свален американски дрон Global Hawk, откакто той наруши иранското въздушно пространство. В същото време Централното командване на американските въоръжени сили разгласи, че безпилотният аероплан е бил свален над Ормузкия пролив в интернационално въздушно пространство.
Преди това американските управляващи постановиха строги наказания против основни области на иранската стопанска система. Целта на Вашингтон е да „ промени държанието ” на Техеран . Съединените щати също оповестиха Ислямската революционна армия (IRGC) за терористична организация. В отговор Иран разгласи Съединени американски щати за " страна, спонсорираща тероризма ".
След това американският консултант по сигурността на президента Джон Болтън съобщи, че Съединени американски щати изпращат самолетоносача „ Линкълн ” и бомбардировачи край крайбрежията на Иран. Според него по този метод Вашингтон изпраща " явен и категоричен сигнал към иранския режим, че всяка офанзива против ползите на Съединени американски щати или на нашите съдружници ще бъде посрещната с безмилостна мощ ".
В същото време американският президент Доналд Тръмп съобщи, че се надява да избегне война с Иран. Иранският висш водач Хаменей също съобщи, че Иран не има намерение да води война със Съединените щати, само че ще продължи да се опълчва на Вашингтон.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР